Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Στο πλευρό του ελληνικού λαού ο Τζέρεμι Κόρμπιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο πλευρό του ελληνικού λαού ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Του Ισίδωρου Διακίδη*

Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα που έχει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση αλληλεγγύης που οργάνωσε η Greece Solidarity Campaign για την υποστήριξη των κοινωνικών ιατρείων της χώρας μας.

Η εκδήλωση, που είχε τη μορφή και ελληνοβρετανικού γλεντιού, απέφερε πάνω από 2.000 λίρες για φάρμακα και εμβόλια που θα προσφερθούν σε κοινωνικά ιατρεία μέσω της Αλληλεγγύης για Όλους.

Ο Κόρμπιν, που είναι και επίτιμος και πρόεδρος της Βρετανικής Καμπάνιας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα, έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πάνω από εκατό Βρετανοί πολιτικοί και κορυφαίοι συνδικαλιστές. Από την ομιλία του Τζέρεμι Κόρμπιν σταχυολογούμε τα ακόλουθα:

Συνεχάρη τον ελληνικό λαό για την πολύπλευρη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση.

Χαρακτήρισε τη δράση της Ελλάδας υπέρ των προσφύγων «φωτεινό παράδειγμα πολιτισμού και ανθρωπισμού για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς». Επιπλέον, καταδίκασε ορισμένες κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών, που επέλεξαν το κλείσιμο των συνόρων και την κατασκευή φραχτών, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Τέτοιες συμπεριφορές και πολιτικές πρακτικές δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτές στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, επισήμανε.

Δεν παρέλειψε να κάνει αυστηρή κριτική και στην κυβέρνηση Κάμερον για την απάνθρωπη και αδιάντροπη στάση της στο ζήτημα, προσθέτοντας ότι μόνο τις τελευταίες ημέρες συμφώνησε να υποδεχθεί μόλις 300 ανήλικους πρόσφυγες.

Τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν είναι ζήτημα οικονομικό ή στενά εθνικό, αλλά ζήτημα πολιτικής βούλησης, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί την ειλικρινή και αποφασιστική διεθνή συνεργασία, συμπεριλαμβανομένων και επειγόντων μέτρων για την επικράτηση της ειρήνης σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Απαιτείται, υπογράμμισε, πολιτική σε βάθος χρόνου, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι ρίζες του προσφυγικού - μεταναστευτικού, που είναι οι διαδοχικοί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Από την πλευρά μου, μιλώντας ως συμπρόεδρος της Βρετανικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα, είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τόσο τους Βρετανούς πολιτικούς και συνδικαλιστές που μας συμπαρίστανται, όσο και τον φίλο μου Τζέρεμι Κόρμπιν, με τον οποίο συνεργάζομαι εδώ και χρόνια, με την ιδιότητά μου και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χάρινγκεϊ Βόρειου Λονδίνου. Κατέληξα λέγοντας ότι «χωρίς αμφιβολία, ο Τζέρεμι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και σταθερούς συμμάχους της Ελλάδας στην Ευρώπη, κάτι που διαπιστώνουμε συνεχώς, συνεργαζόμενοι τόσο μαζί του όσο και με το επιτελείο του».

Αυτή την περίοδο η Βρετανική Εκστρατεία Αλληλεγγύης με την Ελλάδα προσπαθεί να αναδείξει τη μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση διεκδικώντας τη διευθέτηση του μεγάλου ζητήματος του ελληνικού χρέους, ώστε να μπορέσει να μπει επιτέλους σε δρόμο οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης. Τον Οκτώβριο ετοιμάζουμε νέο ταξίδι αλληλεγγύης στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι θα έρθουμε σε μια πιο αισιόδοξη Ελλάδα.

* Ο Ισίδωρος Διακίδης είναι συμπρόεδρος της Βρετανικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης με την Ελλάδα και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χάρινγκεϊ Βόρειου Λονδίνου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL