Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
"Μαύρες μέρες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μαύρες μέρες"

Μαζί με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο οι τζιχαντιστές υποσχέθηκαν ότι η Ευρώπη θα ζήσει μαύρες μέρες. Όσο υπάρχουν κάμποσες χιλιάδες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς στις ευρωπαϊκές πόλεις πρόθυμοι να γίνουν καμικάζι, η απειλή παίρνει ένα εφιαλτικό βάρος.

Στο προάστιο Σαιν Ντενί του Παρισιού, στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, κάτοικοι αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς που έκαναν έφοδο σε κρησφύγετα τζιχαντιστών. Στην πρώτη επιχείρηση σκοτώθηκαν τρείς τρομοκράτες, στη δεύτερη τραυματίστηκε και συνελήφθη ο καταζητούμενος Αμπντεσλάμ.

Σε αυτά τα «μελαμψά» προάστια ζουν οι γιοι και τα εγγόνια των πρώτων μεταναστών. Άνεργοι, προορισμένοι για τις κατώτερες και πιο βρόμικες δουλειές, συγκροτούν το πλήθος μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι φανατικοί ισλαμιστές.

Εκείνη η ευρωπαϊκή αυταπάτη για την «ενσωμάτωση» αυτών των μαζών έχει καταρριφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορείς να ενσωματώσεις αυτούς που κρατάς μέσα στην εξαθλίωση...

Αυτό που είναι βέβαιο μετά και τις επιθέσεις στο Βέλγιο είναι ότι η Ευρώπη θα σκληρύνει τη στάση της: η ξενοφοβία θα κερδίσει έδαφος, οι πρόσφυγες θα γίνονται όλο και πιο ανεπιθύμητοι, οι ακροδεξιές πολιτικές θα ενισχυθούν. Στη χώρα μας στήνεται και μια νέα Ακροδεξιά που δεν θα έχει το στίγμα της «εγκληματικής συμμορίας». Μιλάω για Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο κ.ά.

Ακούγονται φωνές, επισήμως πλέον, για μερική κατάργηση της Συνθήκης του Σένγκεν ή αναστολή της για μερικούς μήνες ή χρόνια ακόμη και από μετριοπαθείς Ευρωπαίους.

Η ευρωπαϊκή απόφαση για το προσφυγικό, ήδη ανεπαρκής, θα ακρωτηριαστεί ακόμη περισσότερο και η Ελλάδα θα μείνει μόνη της να διαπραγματεύεται με μία αδιάλλακτη Τουρκία που ρυθμίζει ανάλογα με τα συμφέροντά της τις ροές των προσφύγων

Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά για το μέλλον των προσφύγων που έχουν παγιδευτεί ή θα παγιδεύονται στη χώρα μας.

Το παράδειγμα της Ειδομένης είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να αποφευχθεί. Η στρουθοκαμηλική δικαιολογία περί «ελευθερίας» των μεταναστο-προσφύγων να πηγαίνουν όπου θέλουν και να κάνουν ό,τι θέλουν συνεπάγεται στην ουσία τη μεγαλύτερη εξαθλίωσή τους...

Όλα θα είναι πιο δύσκολα από εδώ και πέρα. Ακόμη πιο «μαύρες μέρες» έρχονται και για τη χώρα μας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL