Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Ο εθνικισμός, ύστατο καταφύγιο επιχειρημάτων, μόνιμη διέξοδος σε πολιτικά αδιέξοδα και μια βολική απάντηση όταν ένα κλίμα έντασης πρέπει να δομηθεί. Ανθέλληνες, πατριδοκάπηλοι και εθνομηδενιστές ξύπνησαν φαντάσματα και έλαβαν θέση στην αναβίωση μιας εναγώνιας ονοματοδοσίας που κρατά πάνω από είκοσι χρόνια τώρα...

Κάθε μέρα και μια μονταζιέρα, δεν τολμούν να μιλήσουν οι κυβερνητικοί. Ένας πόλεμος λέξεων, αναδιατυπώσεων, δηλώσεων, μοντάζ, παρανοήσεων γεννιέται τρέφοντας ατελείωτες συζητήσεις καφενείου, άλλοτε με στόμφο ειδικού, άλλοτε απλά πληγωμένου εθνικισμού. Κατάληξη πάντα η ίδια: «ανίκανη κυβέρνηση», «έλλειψη κράτους».

Καλοστημένο και χτύπησε κέντρο στον ευαίσθητο, στα εθνικά, εταίρο. Ο Τσίμας φταίει, ο ΣΚΑΪ, η Ν.Δ.; Το γλωσσικό ατόπημα του κ. Μουζάλα απασχόλησε σφόδρα τους πάντες... Και με περισσή υποκρισία αυτόν που λίγους μήνες πριν εκθείαζαν όλοι ως υπηρεσιακό υπουργό, στη θέση της πρότερα εσταυρωμένης, κ. Χριστοδουλοπούλου, έπεσαν να τον φάνε...

«Στις λάσπες της Ειδομένης, στις ηπατίτιδες του Πειραιά» συνθηματολογεί ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά Μουζάλα στον ΑΝΤ1.

Κεδίκογλου: «Δεν σας εξουσιοδοτήσαμε να πείτε αηδίες» «Ξέφραγο αμπέλι η χώρα», «Έχει παραδοθεί η Ειδομένη στις ΜΚΟ» Καμπουράκης: «Δεν φυλάσσονται τα σύνορα». Κεδίκογλου: «Ελβετικό τυρί» Οικονομέας: "Το κράτος εκχώρησε κομμάτι της εξουσίας του στις μαφίες στην Ειδομένη".

Κ. Σκανδαλίδης: Ξεφτιλιζόμαστε ως χώρα «χώρα ακυβέρνητη», Ν. Γιαννακοπούλου «Ανομολόγητη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ», «Το καράβι ακυβέρνητο», «Έχετε εγκληματική ευθύνη». Κατά τα άλλα το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε «εθνική συναίνεση και συνεννόηση».

ΠΓΔΜ, ΠΓΔΜ, ΠΓΔΜ προσπαθεί να το μάθει ο κ. Καμμένος και όλο του ξεφεύγει... το Μακεδονία - τον εκδικείται στις δηλώσεις του.

Η διγλωσσία καλά κρατεί στη Ν.Δ. Στο εξωτερικό ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Όρμπαν για τα κλειστά σύνορα. Στο εσωτερικό οι βουλευτές του ακραιφνώς υποστηρίζουν τις θέσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού.

«Τους αφήσαμε και μπήκαν, τους καλέσαμε κιόλας». «Έχετε παραδώσει την εθνική κυριαρχία στις ΜΚΟ στην Ειδομένη». «Τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας, γιατί δεν πέρασαν μόνο πρόσφυγες και μετανάστες» ο κ. Κικίλιας.

Πάνω από 3.000 πρόσφυγες σώθηκαν από την Ιταλία λέει το ρεπορτάζ (ΕΡΤ), αλλά κωφεύουν τα κανάλια και ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός παραληρεί ότι καλέσαμε τους πρόσφυγες και μας προτιμούν...

https://www.youtube.com/embed/TFByt3ldHjc

Ρίγη συγκίνησης για την αλληλεγγύη στη σπαρασσόμενη Ν.Δ. από τις ακηδεμόνευτες φωνές της δημοσιογραφίας ΣΚΑΪ και Mega. Όταν έρχονται σε δύσκολη θέση τα στελέχη της Ν.Δ., τρέχουν να βοηθήσουν. Μπουσδούκου σώζει Ασημακοπούλου από τον κ. Ζαχαριάδη, που ακόμα να καταλάβει ότι ο διάλογος έχει όρια μόνο για τους συριζαίους.

Ειδομένη. Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ θρηνεί για τους πρόσφυγες φορώντας γάντια για να κρατήσει το (μικρόβιο) μικρόφωνο!

«Άλλο να πληρώνουν οι έντιμοι, άλλο οι πλούσιοι» αντιμνημονιακός ο κ. Πρετεντέρης, διαμαρτύρεται για τη φτωχοποίηση της χώρας από το συριζαϊκό Μνημόνιο γιατί τα προηγούμενα ήταν κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, απαραίτητα και αναγκαία. Ο ίδιος, για ποιους ανησυχεί όμως; Για τους έντιμους ή για τους πλούσιους;

Μ. Σπυράκη: «Το τελευταίο που μπορείτε να θέσετε υπό αμφισβήτηση είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη»! Με εγγύηση Siemens... (Mega)

https://www.youtube.com/embed/2JPnm9lMlmc

Έσκασε από το κακό της η κ. Πιπιλή με την Αντζελίνα, έσκασε κι ο κ. Παπαθεοδώρου...

«Εξαιρετικό νοσοκομείο το 'Αν. Συγγρός'» συστήνει ο Αν. Ροδίτης... «Όποιος δεν έχει τύχει... Να πάει κάποια στιγμή» η Ελ. Χρονά (μεγάλες στιγμές για την ΕΡΤ. LOL και ξαναLOL)

Χωρίς γραβάτα ο Κυριάκος στις τηλεοπτικές οθόνες μας, από τον Ασπρόπυργο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL