Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Λιάζονται οι Μακεδονομάχοι, ωρέ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ / Λιάζονται οι Μακεδονομάχοι, ωρέ;

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΡΑΤΣΑΛΗ*

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, αλλά δεν ζητάμε εκλογές ούτε σε οικουμενική συμμετέχουμε. Οι συνθήκες στην Ειδομένη είναι απάνθρωπες, γι' αυτό θα πρέπει να κλείσουμε τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα. Κάποτε, τα ιδανικά των Ευρωπαίων ηγετών - οραματιστών, όπως του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, στόχευαν σε μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, δεν εννοούσαν όμως να μην μπουν φράχτες και στις θάλασσες. Οι αγρότες δεν θα πρέπει να πληρώνουν φόρους, όχι όμως και να παίρνουν και επιδοτήσεις αν χρωστάνε. Η απομείωση του χρέους δεν θα πρέπει να τίθεται διότι υπονομεύεται το αξιόπιστο της χώρας και προσβάλλουμε το prestige του Σόιμπλε, όπως ξεκαθάρισε και ο ίδιος τις προάλλες με τη δήλωσή του ότι "η συζήτηση για το χρέος είναι θέμα prestige και όχι ουσίας". Θέλουν να βάλουν χέρι στα ΜΜΕ και δεν σκέφτονται πού θα δουλέψουν άνθρωποι που προσφέρουν το έργο τους ακόμα και με 18.450 ευρώ τον μήνα, μόνο. Δεν τους φτάνει που ο Ψυχάρης δεν είναι πια αρχηγός κράτους (ούτε καν συμβασιούχος 407 του Πάντειου) και του ζητάνε και από πάνω πόθεν έσχες. Τίποτα δεν σέβονται πια.

Πράγματι, με αυτή την κυβέρνηση δεν πάει άλλο. Να σκεφτεί κανείς ότι υπουργός αυτής της κυβέρνησης (και μάλιστα γένους θηλυκού) ισχυρίστηκε πριν λίγους μήνες ότι βγαίνει ήλιος στην πλατεία Ομονοίας - καλά, πού τον είδε η, πώς τη λένε, Τασία, από το Κολωνάκι. Και τώρα πάλι, η ίδια κυβέρνηση στηρίζει τον Μουζάλα, που αν τον πάρεις από το ταβερνάκι στον κόλπο της Καλλονής που τρώει κάθε μεσημέρι τις σαρδέλες του και συζητά, τάχαμ' δήθεν, για τους πρόσφυγες, όλα Μακεδονία τα βλέπει απ' τα ούζα. (Καλά, κι αυτός ο Τσίμας, αφήνει τέτοια εθνική προδοσία να περνά έτσι και δεν του λέει ότι απέναντι από την Καλλονή είναι η Νίσυρος, μ'ένα ηφαίστειο νάάά, που θα καταπιεί ολόκληρο το έθνος έτσι και εκραγεί.)

Πράγματι, με αυτήν την κυβέρνηση δεν πάει άλλο. Δεν φτάνει που συζητά το θέμα της Παιδείας δημόσια, λες και δεν ξέρουμε την προσφορά των κρυφών -και όχι δημόσιων- σχολειών από το 1821, και θέλει να προσλάβει 20.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς από του χρόνου. Δεν λέει να καταλάβει ότι πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας και να ενισχυθεί η ιδιωτική εκπαίδευση; Ποιος θα τους πληρώνει αυτούς; Δεν θα τους πληρώνουν και Έλληνες φορολογούμενοι που δεν έχουν παιδιά; Ούτε αυτό το απλό δεν μπορούν να σκεφτούν οι πολέμιοι των Ποντίων;

Τι να πιάσει κανείς και να μην αγανακτήσει! Τις Σκουριές, που ενώ θα έβγαζαν χρυσό θέλουν οι κυβερνώντες να συνεχίσουν να βγάζουν σκουριές; Το Grexit, που επειδή το απέφυγαν δεν βλέπουν ότι κοντεύει να γίνει Brexit; Την ανεργία, που ενάμισι χρόνο τώρα αντί να την μηδενίσουν την κατέβασαν μόνο δύο μονάδες; Τους συμβούλους στα υπουργεία, που μείωσαν λες και τα ξέρουν όλα αυτοί; Τον τουρισμό που αυξάνεται και στο τέλος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι αυτής της χώρας μια παραλία να κάνουν τα μπάνια τους; Τους άστεγους που θέλουν να σπιτώσουνε και να ταΐσουνε, λες και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ηλίθιοι που πληρώνουμε με τα λεφτουδάκια μας; Τα πανεπιστήμια που αντί να διώξουν όλους τους τεμπέληδες που δήθεν διδάσκουν, πάνε να διορίσουν άλλους 500 ακόμα; Το Κύπελλο Ελλάδας που διέκοψαν στο ποδόσφαιρο επειδή έπεσαν ένα-δυο σπρωξιματάκια λες και το ποδόσφαιρο είναι για μπαλαρίνες; Τις λίστες φοροφυγάδων που παρέδωσαν αμέσως στη Δικαιοσύνη κι ας ήξεραν ότι τις προμηθεύτηκαν όχι και τόσο νόμιμα; Τόσο ταξικό μίσος πια για την επιχειρηματικότητα; Να ξέρουν όμως ότι θα γίνει της Κορέας έτσι και βγάλουν Μακεδονικό Χαλβά τα Σκόπια. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Λαέ των καναλιών, ας τελειώνουμε πια μ' αυτούς που κυβερνούν. Αυτοί δεν είναι κυβέρνηση που υπερασπίζεται τα τηλεοπτικά μας συμφέροντα. Αυτοί είναι Μακεδονομάχοι που λιάζονται στην Ομόνοια! Λιάζονται οι Μακεδονομάχοι, ωρέ;

* Ο Κώστας Βρατσάλης διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL