Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Βρε τι μου θυμίζει...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρε τι μου θυμίζει...

Ο Μαριάν Κοτλέμπα κυκλοφορούσε μέχρι πρότινος με τη στολή των Σλοβάκων ναζί, οι οποίοι έστειλαν στα κρεματόρια δεκάδες χιλιάδες Εβραίους συμπολίτες τους. Η πρώτη του δουλειά όταν έγινε κυβερνήτης στη Μπάνσκα Μπιστρίτσα το 2014 ήταν να κατεβάσει από το δημαρχείο τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να κηρύξει την "απελευθέρωση" της πόλης. Έβγαλε τη στολή της "Φρουράς Χλίνκα", φόρεσε κοστούμι και αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών που έγιναν το περασμένο Σάββατο στη χώρα, μέσα σε κλίμα ρατσιστικής υστερίας κατά των προσφύγων.

Ποιος είχε κάνει σημαία το προσφυγικό; Πρώτος και καλύτερος ο "σοσιαλδημοκράτης" πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, που κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλάμ και στην... Ελλάδα. Δεν θα επέτρεπε, έλεγε, ούτε ρουθούνι μουσουλμανικό να μπει στη Σλοβακία και να τη "μολύνει". Όσο για τους Έλληνες, αυτοί πλημμύρισαν τη χώρα του με "λαθρομετανάστες" που απειλούσαν τα χριστιανικά ήθη και την ταυτότητα του σλοβακικού λαού.

Μέχρι τα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας έφτασε η χάρη του τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αλλά 8,5% των Σλοβάκων προτίμησαν τον... ορίτζιναλ φασίστα Κοτλέμπα και τη συμμορία του και έκοψαν τα φτερά του Φίκο, που ψάχνει τώρα κυβερνητικό εταίρο.

Αυτά παθαίνουν, κύριοι, όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά των φασιστοειδών με ακροδεξιό δόλωμα. Βγάζουν καρχαρίες χρυσαυγίτικους.

Στρατής Αγγελής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL