Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Το παιχνίδι των αριθμών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το παιχνίδι των αριθμών

Του Γιώργου Κυρίτση

"Έμφραγμα στην Ελλάδα από 20.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες" διαπιστώνουν τα κανάλια και η αντιπολίτευση. Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο, κυρίως με τα πόδια, να κατευθυνθούν προς τα σύνορα προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα για κάποια χώρα της Βόρειας Ευρώπης, κατά προτίμηση τη Γερμανία.

Σίγουρα η κατάσταση δεν είναι εύκολη, πρώτα απ' όλα γι' αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί απ' αυτούς, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες ή έχοντας ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα και πέρασαν το Αιγαίο κινδυνεύοντας να πνίγουν, προσπαθούν τώρα να φύγουν από τη χώρα μας όπως - όπως. Δύσκολη είναι η κατάσταση και για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά και αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ελληνική κοινωνία δείχνει δύο πρόσωπα: ένα πλειοψηφικό αλληλέγγυο και ένα μειοψηφικό φοβικό (και εκμεταλλευτικό). Δύσκολοι καιροί. Είναι αναμενόμενο αυτά τα δύο πρόσωπα να συνυπάρχουν, πόσο μάλλον όταν επί χρόνια οι κυβερνήσεις της Δεξιάς καλλιεργούσαν συστηματικά τον ρατσισμό.

Αξίζει να θυμηθούμε τι έλεγε τόσα χρόνια η σημερινή αντιπολίτευση όταν κυβερνούσε, αλλά και από κοντά και η Χρυσή Αυγή. Μιλούσαν για 1,5 έως 3,5 εκατομμύρια "λαθρομετανάστες που έχουν καταλάβει τις πλατείες μας, τις οποίες πρέπει να ανακαταλάβουμε".

Τώρα πώς γίνεται το 1,5 και τα 3,5 εκατομμύρια λαθρομεταναστών να τα έδιωξε μέσα σε έναν μήνα ο Δένδιας με τον "Ξένιο Δία" και την Αμυγδαλέζα θα σας γελάσουμε. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν είχαν ιδέα για τον αριθμό των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά και έλεγαν τερατολογίες για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Εδώ η υπεροργανωμένη Γερμανία παραδέχθηκε χθες ότι "έχει χάσει τα ίχνη" 130.000 προσφύγων απ' αυτούς που μπήκαν στη χώρα το 2015!

Σε κάθε περίπτωση, το γιατί έχουμε καταλήξει να λέμε ότι η χώρα ασφυκτιά, βρίσκεται σε αδιέξοδο και πνίγεται επειδή έχουν εγκλωβιστεί 20.000 άνθρωποι, οι οποίοι, σημειωτέον, θέλουν να φύγουν ακόμη και με τα πόδια από τη χώρα, είναι κάτι το οποίο η Ν.Δ. πρέπει να μας το εξηγήσει. Πρέπει επίσης να εξηγήσει γιατί, ενώ επισήμως τηρεί την "εθνική γραμμή" στο προσφυγικό, μέλη, στελέχη και ΜΜΕ που εγγράφονται στον πολιτικό της χώρο προωθούν με κάθε τρόπο την ξενοφοβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL