Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Καλός δημοσιογράφος, κακή στιγμή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλός δημοσιογράφος, κακή στιγμή

Του Γιώργου Κυρίτση

Ο Παντελής Βαλασόπουλος, ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο, είναι ένας έμπειρος και δοκιμασμένος δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα έχει δώσει δείγματα γραφής θάρρους. Eίναι από τους δημοσιογράφους που δεν αποφεύγουν τις δύσκολες ερωτήσεις, που δεν θεωρούν το επάγγελμα είδος δημοσίων σχέσεων. Ωστόσο, προχθές, παρεμβαίνοντας με τον τρόπο που παρενέβη στην ιδρυτική εκδήλωση της κίνησης Βαρουφάκη στο Βερολίνο, υπέπεσε σε σφάλμα το οποίο είναι "έγκλημα καθοσίωσης" για έναν δημοσιογράφο: αντί να καλύψει το θέμα, αποφάσισε να γίνει ο ίδιος το θέμα και μάλιστα να το προβάλει κατόπιν μέσω του καναλιού στο οποίο εργάζεται.

Έτσι είδαμε τον Π. Βαλασόπουλο να επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο στον Γ. Βαρουφάκη, να εκτοξεύει κατηγορίες φέρνοντας τον εαυτό του ως προσωπικό παράδειγμα, χωρίς τελικά να διατυπώνει κάποιο ερώτημα. Ο συνάδελφος Βαλασόπουλος διαμαρτυρήθηκε ότι, λόγω των capital controls, ο ίδιος -και προφανώς πολλοί άλλοι που αμείβονται στην Ελλάδα αλλά εργάζονται στο εξωτερικό- έχει σοβαρό πρόβλημα να εισπράττει τον μισθό του. Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει σε έναν δημοσιογράφο να πατάει σε δύο βάρκες, στην επαγγελματική και σε αυτήν του "αγανακτισμένου πολίτη".

Η εικόνα που παρουσίασε το ρεπορτάζ του Mega δεν είναι καθόλου κολακευτική. Ούτε για τον ίδιο ούτε για τον σταθμό μπορεί να θεωρηθεί ρεπορτάζ για ένα πολιτικό γεγονός με αυτούς τους συμμετέχοντες, τη συγκεκριμένη ημέρα, στη συγκεκριμένη πρωτεύουσα, η χλεύη και η υπερπροβολή του προσωπικού ζητήματος του δημοσιογράφου, όσο δίκαιο και να είναι το παράπονό του.

Για τη θητεία του Γ. Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών έχουν χυθεί τόνοι μελάνης και έχουν εκπεμφθεί terrabytes δεδομένων. Για το προχθεσινό event, πολύ λιγότερα. Η παρέμβαση του συναδέλφου δεν προσέθεσε τίποτα. Δεν μας ενημέρωσε. Δεν είναι το είδος της καλής δημοσιογραφίας που ο ίδιος μας έχει συνηθίσει να υπηρετεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL