Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Να είμαστε όλοι με τον Νίκο Φίλη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να είμαστε όλοι με τον Νίκο Φίλη!

Του ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ*

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός πολιτικού πογκρόμ εις βάρος υπουργού της κυβέρνησης και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Φίλης, επί δύο - τρεις μέρες, δέχεται επίθεση εθνοπαραφροσύνης, επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας, επειδή εξέφρασε -υπενθύμισε μάλιστα- τη διαφορετική άποψή του για τη "γενοκτονία" των Ποντίων που η Βουλή έχει πολιτικά χαρακτηρίσει από το 1994. Δεν αρνήθηκε το γεγονός ή τα γεγονότα της θηριωδίας των Τούρκων 1916-1923 εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού. Αντίθετα, τα επεσήμανε!

Απλά, ειδωμένα από επιστημονική ιστορική σκοπιά, ο σημερινός υπουργός Παιδείας τα ονόμασε "αιματηρή εθνοκάθαρση". Έχει άραγε διαφορά η ονοματολογία ή μήπως απέχει από την πραγματικότητα; Τίποτε από τα δύο! Επομένως ποιο είναι το "αμάρτημα" του υπουργού Παιδείας; Μάλλον το ότι δεν του επιτρέπουν οι λογής - λογής πατριδοκάπηλοι να έχει διαφορετική άποψη.

Κι εδώ το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό από την ονοματολογία. Διότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ οργανώνουν "πογκρόμ" εις βάρος όχι μόνο του Νίκου Φίλη, αλλά ενάντια σε κάθε άποψη διαφορετική από τις δικές τους που έχουν διαμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου από την επιβολή των κυρίαρχων αστικών αντιλήψεων για την Ιστορία και τα ιστορικά γεγονότα κι αυτό συνιστά κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και τη δυνατότητα έκφρασης κάθε πολίτη.

Εδώ χρειάζεται η προσοχή όλων μας! Όχι στη διαφορετική προσέγγιση ενός ιστορικού γεγονότος, επώδυνου για τον Ελληνισμό, αλλά στο να αντιμετωπίζουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην ακύρωση της Δημοκρατίας, όπως η ενέργεια των βουλευτών της Ν.Δ. να ζητήσουν την αποπομπή του υπουργού Παιδείας.

Γι' αυτό τούτη την ώρα πρέπει να είμαστε όλοι με τον Νίκο Φίλη και το δικαίωμά του -και δικαίωμά μας- να εκφράζει και να εκφράζουμε δημόσια την άποψή μας για κάθε θέμα ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό.

Τούτη την ώρα πρέπει να απαντήσουμε στον... πυρρίχιο της πατριδοκαπηλείας με τον δικό μας χορό, της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης.

Δεν μπορεί αυτοί που τόσα χρόνια τώρα καταρράκωναν το φρόνημα του ελληνικού λαού, τον οδήγησαν στον κοινωνικό εξευτελισμό, την οικονομική ανέχεια, φθάνοντας μέχρι και τις αυτοκτονίες, να καπηλεύονται σήμερα το δράμα του Ποντιακού Ελληνισμού. Φαίνεται πως πίσω από τη "γενοκτονία" αλλά και την "αιματηρή εθνοκάθαρση" κρύβεται το ίδιο δράμα, ενός κομματιού της Ελλάδας.

Τούτη την ώρα πρέπει να πούμε σε κάθε πατριδοκάπηλο και κάθε εθνοπαράφρονα -όπως έλεγε κι ο Γιάννης Πασσαλίδης- πως είναι "βέλτιον το σιωπάν".

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL