Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Η ώρα της ευθύνης και των αποφάσεων για την Αριστερά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ώρα της ευθύνης και των αποφάσεων για την Αριστερά

Του Κώστα Φ. Μαραγιάννη*

Έχουν κάθε λόγο οι απλοί πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι πτυχιούχοι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, οι συνεπείς πολίτες που εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, όλοι οι πολίτες που καταστράφηκαν από την πολιτική των προηγούμενων 5 χρόνων διακυβέρνησης, να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτέμβρη, με το οποίο ο ελληνικός λαό έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα την πόρτα στην παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος της χώρας που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια και την οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Ο λαός κράτησε ζωντανή την ελπίδα.

Ο λαός με το αλάνθαστο κριτήριό του δίνει την ευκαιρία στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά πλέον δικαιολογία, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να δημιουργήσει συνθήκες ευνομίας, διαφάνειας, δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, σε μια χώρα που τόσο πολύ έχει κακοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μια χώρα πραγματικά διαλυμένη, με έναν κρατικό μηχανισμό δομημένο με «υλικά» ευνοιοκρατίας, κομματισμού, αναξιοκρατίας και ατομικού βολέματος.  Ένα κράτος, κυριαρχούμενο από ομάδες και οικογενειακές φατρίες συγγενών, φίλων και ευνοούμενων των κυβερνώντων και όμηρο αυτών των ομάδων, με αποκλειστικό στόχο το βόλεμα των δικών τους στον κρατικό μηχανισμό για τη διασφάλιση μόνιμης εκλογικής πελατείας και δικών τους ανθρώπων που θα προωθούν και θα υλοποιούν τα σχέδια των ισχυρών και των διαπλεκομένων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει περίτρανα ότι ο λαός δεν γυρίζει πίσω, όση παραπληροφόρηση και φόβο και να εκπέμψουν τα Μέσα Ενημέρωσης, που ακόμη και τη μέρα των εκλογών, με το πρόσχημα δήθεν της ενημέρωσης, περιέγραφαν με δραματικούς τρόπους τα νέα σκληρά μέτρα και τους φόρους, οι οποίοι μάλιστα θα αρχίσουν να έρχονται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου! Όσα παραπλανητικά δημοσκοπικά ευρήματα ισοπαλιών και «ντέρμπυ» κι αν δημοσιεύσουν οι εταιρείες. Τελικά, θα τολμούσα να διατυπώσω την άποψη ότι η κυβέρνηση θα ήταν καλύτερο να τους αφήσει ελεύθερους να προπαγανδίζουν και να φωνάζουν! Μάλλον περισσότερο καλό κάνουν και αφυπνίζουν περισσότερο τους πολίτες.

Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, εκπλήρωσε στο ακέραιο το χρέος του απέναντι στην Αριστερά και της έδωσε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης. Δεν περιμένει θαύματα και γη της επαγγελίας. Περιμένει τώρα, όχι αύριο, πρωτοβουλίες και πολιτικές αποφάσεις που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά με το χθες της διακυβέρνησης. Δίνει την ευκαιρία,  για πρώτη φορά,  στην Αριστερά να κυβερνήσει πλέον νηφάλια, οργανωμένα, μεθοδικά, έχοντας διδαχθεί από τα λάθη της 6μηνης διακυβέρνησης. Είναι η πρώτη και μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστεί η Αριστερά στη διακυβέρνηση. Όλους τους άλλους τους είδαμε και τους ζήσαμε.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για καθυστέρηση και ολιγωρία. Γιατί, αν δεν κυβερνήσει σωστά η Αριστερά, η οπισθοχώρηση θα είναι πολύ μεγάλη. Η δημοκρατία θα αποδυναμωθεί και ο νεοναζισμός θα φαντάζει ως λύση, ίσως, απελπισίας και εκδίκησης, μεγάλης μερίδας των πολιτών. Αλλά, το γιατί θα συμβεί αυτό, δεν έχει και πολύ  σημασία. Ο λαός στην απελπισία του οδηγείται σε ακραίες λύσεις. Η ίδια η ιστορία το έχει αποδείξει. Το αποτέλεσμα θα μετρήσει και τότε θα είναι πολύ αργά.

Η Αριστερά έχει παρελθόν αγώνων, θυσιών, αλλά και λαθών. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα λάθη! Έχει χρέος να στηριχθεί στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας για να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας.

_____________

Κώστας Φ. Μαραγιάννης είναι φιλόλογος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. ([email protected])

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL