Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Γιατί στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιατί στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΔΕΔΕΜΠΙΛΗ*

Είναι οι πιο σημαντικές εκλογές αυτές στις 20 Σεπτεμβρίου γιατί το δίλημμα πλέον είναι αν θα συνεχίσουμε να συντηρούμε την ίδια παλιά πολιτική κατάσταση, την ίδια παλιά πολιτική νοοτροπία από την περίοδο της μεταπολίτευσης ή θα προχωρήσομε μπροστά με μια κυβέρνηση της Αριστεράς που απέδειξε με τα πρώτα της μέτρα ότι το σύνθημα "πρώτη φορά Αριστερά" δεν ήταν απλώς ένα σύνθημα αλλά ο δρόμος για την αλλαγή σε αυτή τη χώρα.

Όλα μα όλα τα πρώτα μέτρα που πρόλαβε και μπόρεσε να πάρει η κυβέρνηση έχουν φιλολαϊκό, προοδευτικό, δημοκρατικό πρόσημο, όπως είπε και ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στην Καισαριανή.

Το άνοιγμα της ΕΡΤ, οι εκατό δόσεις, το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, η επαναπρόσληψη των κυνηγημένων, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το σταμάτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Και παρά τη λυσσαλέα επίθεση, στο εξωτερικό, των εταίρων, αυτών των υπερασπιστών του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού, αλλά και στο εσωτερικό, του χρόνια κραταιού παλιού πολιτικού συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής που εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., η κυβέρνηση στάθηκε όρθια. Υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό. Κατάφερε να αποφύγει την έξοδο από το ευρώ και τη χρεοκοπία της χώρας. Κατάφερε να μπει η ρήτρα για διαπραγμάτευση του χρέους ενώ πριν έλεγαν όλοι ότι είναι βιώσιμο. Κατάφερε να επιτύχει μια συμφωνία που, αν και σκληρή για τον λαό, είναι πολύ καλύτερη από αυτή που θα επιτύχαιναν κάποιοι άλλοι.

Γιατί αυτοί οι άλλοι είναι αυτοί που με μανία και εμπάθεια αντέδρασαν στο δημοψήφισμα που προκηρύχτηκε, για να μπει ο λαός στη μάχη της διαπραγμάτευσης, και το κατάγγειλαν ως τυχοδιωκτισμό. Αυτοί οι άλλοι είναι αυτοί που μαζί με τα ΜΜΕ της διαπλοκής, με εκστρατείες τρόμου, στήριξαν το Ναι στους δανειστές. Που σε κάθε βήμα της διαπραγμάτευσης τάχθηκαν ανοιχτά με τους εκπροσώπους των δανειστών και ενάντια στους εκπροσώπους της πατρίδας τους.

Αυτοί οι άλλοι είναι αυτοί που απαιτούσαν να υπογραφεί αμετάφραστο ό,τι παρουσίαζαν οι δανειστές. Αυτοί οι άλλοι έχουν όνομα. Είναι η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Που τώρα, φοβούμενοι τον καταποντισμό τους εκλογικά, έχουν το θράσος να ζητούν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τη συνεργασία!

Στις 20 Σεπτεμβρίου αποφασίζουμε ποιόν θέλουμε να συνεχίσει τον αγώνα για τη χώρα μας. Ποιον εμπιστευόμαστε να πάει τη χώρα μπροστά. Ποιον εμπιστευόμαστε να χτυπήσει τη διαπλοκή, να μοιράσει τα βάρη με κοινωνική δικαιοσύνη. Στις 20 Σεπτεμβρίου θα κρίνει ο λαός και αυτούς που αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτούς που επέλεξαν τη νηνεμία με το εκλογικό τους σώμα μπροστά στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαταλείπει. Στάθηκε όρθιος, αντάξιος ενός όρθιου λαού, και θα συνεχίσει να στέκεται. Η ελπίδα παραμένει.

* Η Μαργαρίτα Δεδεμπίλη είναι μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Τήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL