Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; / Να είμαστε όλοι με τον Γιάνη Βαρουφάκη!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; / Να είμαστε όλοι με τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Του ΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ασφαλώς και δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια και λεπτομέρειες τι ακριβώς ήταν το σχέδιο Βαρουφάκη.

Ασφαλώς και γνωρίζουμε ότι η γενική γραμματέας Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου αποτελεί επιλογή του Σόιμπλε.

Ως εκ τούτου, ό,τι κι αν έκανε ο Βαρουφάκης που στόχευε να μας απεγκλωβίσει από το δόκανο του Σόιμπλε, της ΕΚΤ και των δανειστών, από την πιστωτική ασφυξία που μας έχουν επιβάλει οι... "εταίροι", τότε καλώς καμωμένο!

Πρέπει όλοι μας να είμαστε με τον Γιάνη Βαρουφάκη!

Απ' όσα έχουν δει ώς τώρα το φως της δημοσιότητας, αντιλαμβανόμαστε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να αμυνθεί για λογαριασμό του λαού και της χώρας στο σχέδιο στραγγαλισμού της Ελλάδας που εξύφαιναν οι δανειστές, κινητοποιώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μπλοκάρει τη ρευστότητα προς την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. έπρεπε να απαντήσουν με ένα αντι-σχέδιο που θα μπορούσε να είναι η κατοχή μιάς κρατικής τράπεζας. Κρατική τράπεζα όμως δεν υπάρχει. Φρόντισαν γι' αυτό οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ...

Ποιος ήταν επομένως ο πιο πρόσφορος τρόπος; Να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός υπέρβασης των πιστωτικών εμποδίων που όρθωναν οι Ευρωπαίοι με μοχλό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να ξεπεραστεί η πιστωτική ασφυξία του λαού που τελικά μας επέβαλαν.

Κι έρχονται τώρα οι εγχώριοι υποστηρικτές του Σόιμπλε και του Ντράγκι και της Μέρκελ και γενικά του ευρωπαϊκού οικονομικού παρακράτους να εγκαλέσουν τον Βαρουφάκη επειδή, τάχατες, παρανόμησε! Ε, πάει πολύ αυτό! Πάει πολύ η υποκρισία και η ανοχή, από μέρους μας, της υποκρισίας τους, αυτών των εγκληματιών των ευρωπαϊκών θεσμών.

Εδώ χρειάζονται επί της ουσίας απαντήσεις σε όσα εκστομίζουν η κ. Σαββαΐδου, προσωπική επιλογή -απ' ό,τι λέγεται- του Σόιμπλε και οι σφουγγοκωλάριοι της εξουσίας των Ευρωπαίων χριστιανοδημοκρατών.

Και η Δικαιοσύνη, αν εμπλακεί, πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μην υποκύψει δηλαδή στις σκοπιμότητες που το παρακρατικό λόμπι των Ευρωπαίων πιστωτών θα επιδιώξει, εγκαλώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών για παράνομες ενέργειες. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, για λογαριασμό του ελληνικού λαού και της εγχώριας οικονομίας, ήταν σε νόμιμη άμυνα!

Αλήθεια, οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν νόμιμες; Όταν οδηγούν έναν λαό σε οικονομικό αφανισμό, σε κοινωνική εξαθλίωση, σε πολιτική υποταγή; Η απειλή τους για πρόκληση άτακτης χρεωκοπίας στην Ελλάδα ήταν νόμιμη και πολιτικά ηθική; Ας αφήσουν την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό.

Οφείλουμε όλοι, ως Έλληνες πολίτες, να επικροτήσουμε το σχέδιο Βαρουφάκη, έστω και ως ιδέα. Ως ιδέα απεμπλοκής από τη μέγκενη των Ευρωπαίων πιστωτών και της γερμανικής πολιτικής επικυριαρχίας με βάση μια σχιζοειδή πολιτική, έναν εκδικητικό παραλογισμό που έρχεται ως σύμπλεγμα, από το παρελθόν.

Πρέπει όλοι μας να είμαστε, τούτη την ώρα, με τον Γιάνη Βαρουφάκη!

* Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης και η στήλη ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ είναι σε άδεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL