Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Συνδιάσκεψη ενότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνδιάσκεψη ενότητας

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΛΙΩΤΗ*

Από το 1958 που εντάχθηκα οργανωμένα στην Αριστερά, μετέχω χωρίς απουσία στις οργανώσεις της Νεολαίας και του κόμματος στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας, της οποίας παραμένω φανατικός κάτοικος.

Πάντοτε, λοιπόν, μιλούσαμε για τη σημασία και την κρισιμότητα της Περιφέρειας αυτής, για τη δυναμική και την πορεία του αριστερού κινήματος στον τόπο μας. Εδώ άλλωστε είναι που συναντώνται τα μεγάλα και οργανωμένα συμφέροντα, εδώ αποκτά ιδιαίτερη σημασία η εκλογή του δημάρχου, εδώ χτυπάει η καρδιά της χώρας.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους κρισιμότητας, όμως, θα πρέπει να αναφερθούμε στην κυβερνητική εξουσία. Σήμερα η Α' Αθήνας στηρίζει το πρωτόγνωρο εγχείρημα της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά και καλείται να δώσει την εμπειρία της στον δύσκολο αγώνα ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος που μας απειλεί. Να διαψευστούν όσοι σχεδιάζουν τις αριστερές παρενθέσεις. Να ηττηθούν οριστικά όσοι ονειρεύονται νέα Μνημόνια.

Χρειαζόμαστε, επομένως, σήμερα ένα κόμμα αποφασισμένο, μαζικό και ισχυρό, ώστε να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των επιθέσεων που εξαπολύονται ενάντια σε κάθε προσπάθεια να βρει η χώρα τον κανονικό της ρυθμό.

Κανένα κομματικό σώμα -πολύ περισσότερο μια μεγάλη συνδιάσκεψη- δεν επιτρέπεται να μετατραπεί σε αρένα εσωκομματικών συγκρούσεων...

Τώρα είναι η ώρα της ενότητας. Και ο λαός, που εξακολουθεί να στηρίζει ελπίδες και να αντλεί αισιοδοξία από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί από όλες τις πλευρές υπευθυνότητα και σοβαρότητα στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

* Ο Παναγιώτης Λαλιώτης είναι μέλος της Ν.Ε. Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL