Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Μετά από 70 χρόνια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά από 70 χρόνια...

Διαβάζω ότι για την 9η Μαΐου 2015, επέτειο της ημέρας της νίκης κατά του ναζισμού, εκλήθη από τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας να παραστεί στην τελετή και να συζητήσουν και άλλα διμερή θέματα.

Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία σήμερα, ύστερα από 70 χρόνια σιωπής, να προβάλουμε ως έθνος τη συμβολή μας σ' αυτόν τον αντιφασιστικό αγώνα.

Θα ζητούσα, λοιπόν, από τη ρωσική ηγεσία η παρουσία μας να μην περιοριστεί σε μια τελετουργική εμφάνιση, αλλά να έχει συμβολικό χαρακτήρα ξαναζωντανέματος των γεγονότων.

Έτσι, θα πρότεινα τη συμμετοχή μας με ένα μικρό άγημα, με πρώτο ένα αναπηρικό καροτσάκι με τον ανάπηρο χωρίς πόδια από τον πόλεμο της Αλβανίας και η μπάντα να παιανίζει το "Κορόιδο Μουσολίνι" (Reginella Campagnola). Στη συνέχεια, να ακολουθεί ο Γλέζος με τον Σάντα κρατώντας από ένα κουρέλι της σβάστικας, μετά ένας Κρητικός με την κυνηγετική καραμπίνα του και πίσω του δύο μαυροσκούφηδες (Άρης - Ζέρβας), μαζί με έναν Μεσανατολίτη με εγγλέζικο κράνος και κοντά παντελόνια, με την μπάντα να παιανίζει "Στ' άρματα, στ' άρματα". Μετά όλα τ' άλλα.

Αυτή η μέχρι τώρα καταφρονεμένη εικόνα ίσως συγκινήσει και μερικούς νέους του καναπέ για τη συμμετοχή τους σε μια προσπάθεια αναστήλωσης του έθνους μας και της ποδοπατημένης αξιοπρέπειάς μας.

Ευχαριστώ,

Κ. Στυλιανίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL