Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Επιστολές / Καταγγελία προς τον αρμόδιο υπουργό για την Αττική Οδό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολές / Καταγγελία προς τον αρμόδιο υπουργό για την Αττική Οδό

Η καταγγελία απευθύνεται στο σημερινό εκπρόσωπο αυτού του συστήματος που ζούμε, που και τόσο σφιχτά μας έχει αγκαλιάσει, και προστάτη της Αττικής Οδού ΟΔΟΥ, στον υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών.

Πέρασα στις 8 Φεβρουαρίου 2015 και στις 11:57:36 από τον Σταθμό Διοδίων Ρίου. Έδωσα στην υπάλληλο 20 ευρώ. Καθώς πορευόμουνα προς Αθήνα και μετρούσα τα ρέστα, διαπίστωσα πως έλειπαν 5 ευρώ. Επέστρεψα για να πάρω τα 5 ευρώ από την ίδια πύλη των διοδίων, οπότε και πέρασαν περίπου 10 λεπτά. Καθώς έπαιρνα τη στροφή για να ξαναπεράσω από τα διόδια, διαπίστωσα ότι τα 5 ευρώ βρίσκονταν στο δάπεδο του αυτοκινήτου.

Όταν έφθασα στο ίδιο ταμείο, εξήγησα στην υπάλληλο πώς είχαν τα γεγονότα (δηλαδή δεν είπα ψέματα). Η υπάλληλος επιβεβαίωσε το γεγονός, όμως, λόγω του ότι η κάμερα φωτογράφισε το αμάξι μου, μου είπε πως πρέπει να ξαναβγάλω απόδειξη. Αρνήθηκα και τότε εμφανίστηκε μια υπάλληλος της Αττικής Οδού μού ανέφερε πως σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε λάβει από το Κέντρο θα ερχόταν ένα περιπολικό της Τροχαίας Αχαΐας για να διευθετήσει το θέμα. Η Τροχαία έφτασε με καθυστέρηση 1,5 ώρας και αφού είχα τηλεφωνήσει τρεις φορές για να παραπονεθώ για την καθυστέρηση.

Καθώς περιμέναμε την έλευση της Τροχαίας, εμφανίστηκε όλως τυχαία ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης. Οι κύριοι της Άμεσης Δράσης απεκάλυψαν, με τα γεμάτα απορία βλέμματά τους, την άγνοια περιλουσμένη με την απορία του πρωτάρη, μια και για πρώτη φορά καλούνταν να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας (ο εις εξ αυτών σωματώδης και με μια έκφραση «εμείς τώρα παίζουμε χαρτιά, για ποιο λόγο μας κουβαλήσατε εδώ»), άμα τη ελεύσει τους μπήκαν κατευθείαν στο θέμα μια και δεν είχαν διάθεση να χάσουν άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο τους και χωρίς να με ακούσουν έβγαλαν την ετυμηγορία τους:

«Έχετε δύο επιλογές. Ή πληρώνετε κατευθείαν το αντίτιμο των διοδίων, τουτέστιν 2,5 ευρώ, ή παρκάρετε το αμάξι σας στην άκρη και σας κόβουμε πρόστιμο 200 ευρώ, με το αιτιολογικό 'παρακώλυση της κυκλοφορίας άνευ λόγου'.

Μπροστά σ' αυτό το έργο, τι νά 'λεγε άραγε ο Σολζενίτσιν όταν παραθέριζε στα νησιά του Gulag;

Κύριε υπουργέ των Συγκοινωνιών, γνωρίζω πως η φαιά σας ουσία έχει καταληφθεί με διάφορες θεωρίες περί σοσιαλισμού. Αλλά γνωρίζω επίσης πως από την υπερβολική ανάγνωση των Μαρξ, ΄Εγκελς και Λένιν, πλέον από την πολυχρησία, τα τετράδιά τους τα έχετε μεταποιήσει σε πρόχειρα.

Δεν πρέπει να φανώ αγνώμων μια και είμαι γνώστης του τι αντιμετωπίζει η ερυθρά μας κυβέρνηση τούτες τις μέρες. Αλλά δεν μπορώ να μην σας απευθύνω μια απλοϊκή ερώτηση. Η Τροχαία, ούσα ένα σπλάχνο της Ελληνικής Αστυνομίας του ελληνικού κράτους, είναι επιφορτισμένη να εκτελεί και ρόλο φοβήτρου της ιδιωτικής εταιρείας «Αττική Οδός».

Εν κατακλείδι, είστε και σεις ένα εργαλείο μέσα στο σύστημα που τόσο πιστά το υπηρετείτε.

Θα 'ναι μεγάλη τιμή για σας.

Με εκτίμηση

Διονύσιος Ζολώτας

Γιατρός

Υ.Γ. Σας είμαι ευγνώμων για αυτή την πολύτιμη ευκαιρία που μου δώσατε να επικοινωνήσω μαζί σας, έστω και υπό τοιαύτας συνθήκας.

ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ: Μην λέτε την αλήθεια, οι εκπρόσωποι του συστήματος καραδοκούν για να σας τιμωρήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL