Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φινλανδία στο ΝΑΤΟ;

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως το αντίπαλο δέος του "Συμφώνου της Βαρσοβίας". Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως, το "Σύμφωνο" διαλύθηκε! Δυστυχώς το ΝΑΤΟ ζει και βασιλεύει και τα μέλη του αυξάνονται! Αν είχε ιδρυθεί με σκοπό την ασφάλεια των "δυτικών" κρατών, δεν θα έπρεπε να είχε διαλυθεί και αυτό; Ποιος είναι ο "αόρατος" εχθρός; Η απάντηση είναι εύκολη, νομίζω! Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού έχουμε την τεράστια πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ, που δουλεύει ασταμάτητα από τους πολέμους που κηρύσσουν οι ίδιοι. Με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των κρατών - μελών που πρέπει να "ανανεώνουν" το πολεμικό τους οπλοστάσιο, όντας υποχρεωμένοι από τις συμβάσεις παραμονής στη Συμμαχία.

Η Φινλανδία δεν ήταν ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ και εδώ και είκοσι χρόνια οι πολιτικοί της προσπαθούν να πείσουν τον λαό της για τα καλά της Συμμαχίας. Μάλιστα, σε πολλαπλά γκάλοπ από το 2002 μέχρι το 2012 το ποσοστό του "ναι" στη Συμμαχία κυμαίνεται από 16% (πρόσφατα) έως 27%, και του "όχι" από 53% έως 68% (πρόσφατα)! Αλλά οι πολιτικοί δεν το βάζουν κάτω! Άρθρα επί άρθρων για τα κατορθώματα του ΝΑΤΟ, μέχρι και το βάπτισμα της Συμμαχίας σε ιδιόμορφο "Ερυθρό Σταυρό", κατά τα λεγόμενα του νέου και πλέον αμερικανόφιλου πρωθυπουργού Alexander Stubb! Βέβαια, όταν έρχονται βουλευτικές ή προεδρικές εκλογές προτιμούν να καταπιούν την "καυτή πατάτα ΝΑΤΟ" διότι ξέρουν τι τους περιμένει! Αυτή τη στιγμή έχουμε κυβέρνηση το "Τρίγωνο των Βερμούδων", τους πλέον αμερικανόφιλους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρωθυπουργό και πρώην πρωθυπουργό και νυν επίτροπο της Ε.Ε.!

Τελευταία, με τα γεγονότα της Ουκρανίας, πήραν θάρρος και ξανάρχισαν να πιπιλούν την ίδια καραμέλα και τα ΜΜΕ προωθούν τις θέσεις τους, αγνοώντας τις αντίθετες φωνές πολιτών. Προσωπικά, για το θέμα αυτό, είχα γίνει μέλος του Σοσιαδημοκρατικού Κόμματος εδώ, του SDP. Έκανα μεγάλο αγώνα πηγαίνοντας δεκάδες φορές στη Βουλή να συναντήσω πολιτικούς (όπως την πρώην πρόεδρο Τάρια Χάλονεν) και για την πραγματοποίηση συμποσίου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κατόπιν πρωτοβουλίας μου, με μεγάλο ενδιαφέρον από τα τοπικά ΜΜΕ. Η επιστολή μου θάφτηκε και υπέβαλα την παραίτησή μου! Ακόμη και η "Demari", εφημερίδα των Σοσιαλδημοκρατικών, δεν δημοσίευσε την επιστολή μου, και ας ήμουν και μέλος! Η δε μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα "Ilta Sanomat" δεν τη δημοσίευσε ποτέ, αν και την έστειλα δέκα φορές! Τελικά, αγανακτισμένος, την έστειλα στη διεύθυνση κατοικίας του πρωθυπουργού σαν χριστουγεννιάτικη κάρτα, μιας και το ΝΑΤΟ είναι φιλανθρωπικός οργανισμός!

Όλο το ανωτέρω το έγραψα και σαν το στέλνω με πίκρα από το "πρώην" ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κράτος που οδεύει στην αυτοκαταστροφή!

Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Ελσίνκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL