Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Μια δρασκελιά απομένει!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια δρασκελιά απομένει!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ήταν ένα ωραίο όνειρο. Το μοιραζόμασταν και το χτίζαμε με τα κορίτσια μας, στα κρυφά ραντεβού μας, τότε, στα Πέτρινα Χρόνια. Ονειροπολούσαμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, κι ας έμοιαζε άπιαστο αυτό το όνειρο. Αγωνιζόμασταν όμως μ' όλη τη δύναμή μας, εκεί στη Δραπετσώνα, στην Κοκκινιά, στα Ταμπούρια, στην Καισαριανή, στον Βύρωνα, στη Νέα Ιωνία. Παντού! Και ας ήμασταν κυνηγημένοι, αποκλεισμένοι, άνεργοι και χωρίς καμία προοπτική.

Αγωνιζόμασταν για δημοκρατία, αμνηστία, αφοπλισμό, ειρήνη, προικοδότηση της παιδείας, ανεξαρτησία και σεβασμό στο Σύνταγμα. Αγωνιζόμασταν σ' όλα τα μέτωπα: στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις σχολές και στα σχολεία.

Πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτόν τον αγώνα. Με δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, απολύσεις, αποβολές. Χωρίς ποτέ να το βάλουμε κάτω. Στους αγώνες του Ανένδοτου, στις Μαραθώνιες πορείες, σ' όλες τις διαδηλώσεις. Και στη δικτατορία μ' εκτοπίσεις, φυλακίσεις, κακοποιήσεις στον στρατό και τα πήγαιν'-έλα στην Ασφάλεια.

Μπαρουτοκαπνισμένοι πια, μετά τη μεταπολίτευση πήραμε πιο αποφασιστικά τον δρόμο για να ζωντανέψουμε το παλιό όνειρο, μέσα από διάφορες παλινωδίες. Χτίσαμε το όνειρο, αποφεύγοντας παλιούς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Όλο και περισσότερο μας άνοιγε ο λαός την αγκαλιά του. Παλιοί και νέοι συναγωνιστές και σύντροφοι σμίγουμε στους κοινούς αγώνες. Και έχουμε μαζί μας το λαό. Μας επιβραβεύει ανεβάζοντας πολύ ψηλά την Αριστερά στην προτίμησή του.

Δεν έχω αναφερθεί στα δεινά που έχουν τσακίσει τον λαό μας, τις μνημονιακές καταστροφικές πολιτικές. Με το δικαίωμα που μου δίνουν τα περίπου 50 χρόνια θητείας μου στη δημοσιογραφία, συνυπογράφω τα όσα έχουν περιγράψει και καταγγείλει, με άρθρα και εκπομπές -κόντρα στο όργιο παραπληροφόρησης και λασπολογίας των πασίγνωστων πλέον μνημονιακών γραφιάδων και φαφλατάδων της παραδημοσιογραφίας και της διαπλοκής- οι άξιοι συνάδελφοί μου Νίκος Φίλης, Γιώργος Κυρίτσης, Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση και Νίκος Ξυδάκης, νέοι υποψήφιοι όλοι με τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος ότι, μαζί και με όλους τους άλλους συντρόφους και συναδέλφους, θα είναι μέσα στη Βουλή εγγυητές των επόμενων αγώνων της κυβέρνησης της Αριστεράς, για την επιτυχία τους. Για την ανακούφιση και ευτυχία του λαού μας. Για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Κρατάμε πιο γερά στα χέρια μας εκείνο το παλιό όνειρο. Μια βδομάδα μόνο μάς χωρίζει για να γίνει πραγματικότητα. Είμαι σίγουρος ότι παλιοί και νέοι σύντροφοι και συναγωνιστές θα δώσουν ηχηρό το νικηφόρο ΠΑΡΩΝ στις κάλπες, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Για δικαίωση του λαού μας και των προσωπικών αγώνων και θυσιών μας. Σε λίγες μέρες καταρρέει το παλιό και ανατέλλει η Αριστερά. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί!

Μια δρασκελιά απομένει!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL