Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Η τελευταία τους υπηρεσία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η τελευταία τους υπηρεσία

Σε μια γενικευμένη και ισοπεδωτική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών καταφεύγει το μνημονιακό κατεστημένο προκειμένου να εκμηδενίσει την πολιτική σημασία της καταγγελίας Χαϊκάλη για απόπειρα δωροδοκίας. Στήνουν μάλιστα κακότεχνο λιμπρέτο για "όσκαρ κωμωδίας", επιχειρώντας να παρακάμψουν την ουσία των καταγγελιών και να διακωμωδήσουν με βάση το "επιχείρημα" ότι ο καταγγελλόμενος βουλευτής είναι κωμικός ηθοποιός!

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την ποιότητα του δημόσιου βίου η ομογενοποιημένη "ενημέρωση", που, με αφορμή την υπόθεση δωροδοκίας βουλευτή, έδειξε το επιθετικό πρόσωπό της. Δεν περίμενε το δικαστικό πόρισμα, αλλά το προκατέλαβε, προφανώς για να επηρεάσει τη δικαστική κρίση. Δεν εντόπισε τις αντιφάσεις του καταγγελλόμενου για τη δωροδοκία, ο οποίος ισχυρίστηκε στην αρχή ότι πλησίασε τον Χαϊκάλη για να τον δοκιμάσει! Και στη συνέχεια, επειδή αντιλήφθηκε ότι ο πρώτος ισχυρισμός συνιστά ομολογία απόπειρας δωροδοκίας, υποστήριξε ότι τον πλησίασε ο Χαϊκάλης! Αυτό κι αν είναι όπερα μπούφα!

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που αφορούν την ολιγωρία της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, που τα ΜΜΕ τα προσπερνούν με ιδιάζουσα ευκολία. Ερωτήματα που μεγαλώνουν, ενόσω οι αρχές ακόμη και σήμερα δεν διατάσσουν τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών του καταγγελλόμενου. Είναι τα ίδια ΜΜΕ που επιμένουν ότι διαλύεται η ΔΗΜ.ΑΡ. (χθες μάλιστα κατασκευάστηκε δημοσίευμα ότι αυτοδιαλύεται η Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. και διαψεύστηκε αμέσως). Ότι βουλευτές του Καμμένου πιέζονται, λέει, να μην ψηφίσουν τον Δήμα. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ λειτουργούν ως βραχίονας κατασκευής "πολιτικών γεγονότων". Κι όταν διαψεύδονται αυτές οι "πληροφορίες", τα βέλη της κριτικής εστιάζονται στους "αμετανόητους" βουλευτές και όχι στους "πρόθυμους". Το μαύρο, άσπρο!

Χωρίς να γενικεύουμε, παρατηρούμε ότι πρωταγωνιστές αυτής της πολιτικής αθλιότητας είναι ΜΜΕ που ανήκουν σε βαρόνους της διαπλοκής. Γαλαντόμοι εντολείς του καταγγελλόμενου μεσάζοντος είναι πρόσωπα του τραπεζικού συστήματος, καθώς και βιομήχανοι, όλοι τους σκανδαλωδώς ευεργετηθένετες από το καταρρέον σύστημα. Είναι ακόμη εθνικοί εργολάβοι, οι οποίοι εισπράττουν προκαταβολικώς διόδια για υπό κατασκευή δρόμους!

Πρόκειται για τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής που είναι συνώνυμη με τη διαφθορά. Αυτό το κλειστό σύστημα εξουσίας ορθώς φοβάται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κατά προτεραιότητα στην εξυγίανση και θα τελειώσει την επιρροή τους. Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να εφαρμόσει η νέα δημοκρατική εξουσία.

Το στυγνό κατεστημένο επιτίθεται με λάσπη, φοβούμενο την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σκευωρεί, μάλιστα, "ανακαλύπτοντας" συνενοχή του Τσίπρα στην υπόθεση Χαϊκάλη! Μαζί με τον Σαμαρά προσφέρει την τελευταία υπηρεσία του στην καταβύθιση της χώρας διότι κανείς δεν ξεχνά ότι το διαχρονικό σύμπλεγμα της διαπλοκής είναι υπεύθυνο σε μεγάλο βαθμό για το κατάντημα της χώρας. Συνεπώς η σύγκρουση μαζί του αποτελεί όρο εθνικής και δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας.

Νίκος Φίλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL