Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Ο ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας απέναντι στην κυβέρνηση του φόβου...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας απέναντι στην κυβέρνηση του φόβου...

Της Παναγιώτας Δριτσέλη*

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη επίθεση φόβου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως από την κυβέρνηση, αλλά και από διάφορα κέντρα του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε με ιδιαίτερη έκπληξη εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραβιάζουν τη θεσμική τους ουδετερότητα και να παρεμβαίνουν ανοιχτά στην πολιτική ζωή της χώρας. Από όλες αυτές τις επιθέσεις καθίσταται κάτι περισσότερο από σαφές ότι όλο το μνημονιακό οικονομικό και πολιτικό σύστημα δεν επιθυμεί να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία γιατί φοβάται ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο καταστροφικό μίγμα πολιτικής στο οποίο θέλουν να εγκλωβίσουν τη χώρα.

Οι κυβερνώντες ελπίζουν ότι ένα τέτοιο πρωτοφανές πλαίσιο έντασης και τρομοκράτησης μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης, ώστε κάποιοι βουλευτές να αλλάξουν άποψη και να μην ψηφίσουν κατά συνείδηση τον τερματισμό των πολιτικών λιτότητας και την πτώση όσων τόσο πρόθυμα εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια τις επιταγές των Μνημονίων. Η επίκληση του φόβου και η ατέρμονη κινδυνολογία αποτελούν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά της στρατηγικής του κυβερνητικού εκβιασμού προς τους βουλευτές και τους πολίτες. Οι κυβερνώντες έχουν αποφασίσει να σκεπάσουν την αποτυχία τους με την πολιτική του φόβου, καθώς δεν έχουν τίποτα άλλο να παρουσιάσουν. Το έργο αυτής της κυβέρνησης εδώ και δυόμισι χρόνια δεν είναι άλλο από το να επικυρώνει περικοπές και απεχθή μέτρα και να τρομοκρατεί όσους επιχειρούν να αντισταθούν σε αυτά.

Ακόμα και σήμερα όμως που τελειώνουν οι ώρες της μνημονιακής διακυβέρνησης, οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την πορεία της χώρας. Κινδυνολογώντας δημοσίως και δαιμονοποιώντας τις δημοκρατικές εκλογές, τροφοδοτούν οι ίδιοι το αρνητικό κλίμα ενάντια στη χώρα και στην οικονομία. Άλλωστε, στο μυαλό τους δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη διάσωσή τους, ακόμα κι αν αυτό θα σημάνει τη βύθιση της χώρας στο χάος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με απόλυτη ψυχραιμία όλη αυτή την ακατάσχετη κινδυνολογία και συνεχίζει να απαντά θεσμικά σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης. Η λύση των εκλογών είναι η μόνη που μπορεί να ενισχύσει τη χώρα, ώστε να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς μια οριστική λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Ταυτόχρονα, θέτουμε υπόψη των πολιτών το πρόγραμμα άμεσης διακυβέρνησης, όπως αυτό παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με αυτά τα δύο δεδομένα, τη βούληση δηλαδή για ουσιαστική διαπραγμάτευση και την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής σωτηρίας και οικονομικής ανασυγκρότησης, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στον ελληνικό λαό με εντιμότητα και ευθύτητα.

Όλες εκείνες οι κυβερνητικές παραφωνίες που στοχεύουν στον φόβο και στην παραπληροφόρηση δεν μας αγγίζουν, δεν μας τρομάζουν και ούτε φυσικά μας εκπλήσσουν. Παραμένουμε αμετακίνητοι στις προτεραιότητες και στις αξίες μας, οι οποίες δεν είναι άλλες από την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο για όλους. Δεν αποδεχόμαστε τα τελεσίγραφα δανειστών και αγορών και με συγκροτημένη προσέγγιση παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Καλούμε, στο πλαίσιο αυτό, τους πολίτες να μην φοβηθούν και με μαζική και ειρηνική πολιτική συμμετοχή να σφραγίσουν με τις δικές τους δυνάμεις το τέλος της λιτότητας. Απέναντι στην κυβέρνηση του φόβου θα συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά μέχρι τη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ της ελπίδας.

* Η Παναγιώτα Δριτσέλη είναι βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL