Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Ελληνικό, το «Μόντε Κάρλο του Σαρωνικού";
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελληνικό, το «Μόντε Κάρλο του Σαρωνικού";

Του Κώστα Ζαχαριάδη*

Η κυβέρνηση «οραματίστηκε» να μετατρέψει το Ελληνικό σε «Μόντε Κάρλο του Σαρωνικού». Αρνήθηκε να ακούσει τις άλλες απόψεις, χαρακτηρίζοντάς τις «λαϊκίστικες» και «αντι-αναπτυξιακές». Και τελικώς αυτό που κατάφερε ήταν να πουλήσει το «Μόντε Κάρλο», με σκοτεινές διαδικασίες, σε τιμές αδόμητου οικοπέδου στο Βραχάτι!

Υπάρχουν ριζικές διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αξιοποιηθούν τα 6.500 στρέμματα που αποδέσμευσε το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Όμως, πέρα και πάνω από τις διαφορετικές πολιτικές οπτικές, υπάρχει μια αντικειμενική σταθερά: Η συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για τη μεταβίβαση της έκτασης είναι ο ορισμός του ξεπουλήματος, για την εξυπηρέτηση και μόνο των συμφερόντων της συγκεκριμένης εταιρείας, μέσα από μια απροκάλυπτα αδιαφανή διαδικασία, και προκαλεί τεράστια ζημιά για τα δημόσια οικονομικά.

Δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το λέει ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους. Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσίασε το ΤΕΕ πριν από μερικές εβδομάδες, η αξία της έκτασης του Ελληνικού, με συντηρητικές εκτιμήσεις, αποτιμάται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία όμως έκλεισε μόλις στα 915 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μπορεί να περηφανεύεται ότι αγόρασε «κοψοχρονιά» το χαρακτηρισμένο ως «μεγαλύτερο φιλέτο της Μεσογείου». Η κυβέρνηση για ποιο πράγμα περηφανεύεται;

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ δεν απάντησαν στη μελέτη του ΤΕΕ. Μόνο διέρρευσαν στον Τύπο μια άλλη μελέτη, αυτή του ΙΟΒΕ, που επανέθετε τον γνωστό εκβιασμό: «Αν δεν υπογραφεί η σύμβαση, τότε θα χαθούν 16.000 θέσεις εργασίας, από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ως αντιστάθμισμα», είπε το ΙΟΒΕ. Χωρίς να αναφέρει πόσα δημοσιονομικά μέτρα, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν η Lamda Development αγόραζε στην πραγματική του αξία το Ελληνικό. Ούτε μας ανέλυσε την αξία και τους όρους των «περίπου 70.000 θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν ώς το 2031». Την αξία άλλωστε της εργασίας στην Ελλάδα φρόντισαν ήδη να ευτελίσουν οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Επιπλέον, το ΤΕΕ κατήγγειλε το «πέπλο αδιαφάνειας» μέσα στο οποίο κινείται όλη η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ και ειδικώς του τρόπου με τον οποίο έγινε ο διαγωνισμός, με την αλλαγή των όρων του και την παροχή πρόσθετων μπόνους όπως η χρήση καζίνο ή τον εξ αρχής αποκλεισμό φυσικών προσώπων ή ακόμα και ολόκληρα νομοσχέδια που κατετίθεντο μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη επένδυση. Όπως το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς.

Ούτε σε αυτό απάντησαν οι κυβερνώντες, που δηλώνουν κατά τα άλλα «ευρωπαϊστές». Όμως δεν έχει προηγούμενο σε χώρα της Ε.Ε. η αλλαγή των όρων ενός διαγωνισμού εν εξελίξει. Τουλάχιστον εκεί κρατούν τα προσχήματα.

Αυτοί οι λόγοι άλλωστε οδήγησαν και το Ελεγκτικό Συνέδριο να αποφασίσει, αρχικώς, το μπλοκάρισμα της σύμβασης κάνοντας λόγο για "σωρεία παραβάσεων των αρχών διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού". Περιέργως, η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ε.Σ. άλλαξε μετά την ένσταση του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο, όλα θα κριθούν πλέον στην Ολομέλεια, εκεί που αναμένεται να προσφύγει η Περιφέρεια Αττικής, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο χώρος του Ελληνικού πρέπει να αξιοποιηθεί με άλλον τρόπο και υπάρχουν ήδη προτάσεις και μελέτες που ο ΣΥΡΙΖΑ συνθέτει και θα προωθήσει, ακούγοντας πάντα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και χωρίς να αποκλείει την ανάγκη για ιδιωτικές επενδύσεις, που θα γίνουν όμως με σαφείς και αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις που πρωτίστως θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Η μεταβίβαση του Ελληνικού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στην Lamda Development είναι παράνομη και άκρως επιζήμια για τη χώρα. Μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να λέει πως η υπογραφή της σύμβασης θα στείλει μήνυμα ασφάλειας στις αγορές και θα φέρει επενδύσεις. Το μόνο που κάνει όμως είναι να στείλει σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε μια τριτοκοσμική «μπανανία» που ξεπουλάει τα πάντα παρέχοντας όποια διευκόλυνση απαιτηθεί και εξασφαλίζοντας παράλληλα και στρατιές φοβισμένων και πάμφθηνων εργαζομένων.

Ο τρόπος με τον οποίον έγινε ο διαγωνισμός για το Ελληνικό και η συμφωνία με τη Lamda Development απογυμνώνουν απλώς την κυβέρνηση που βαυκαλίζεται ότι "πολεμάει το παλιό". Πώς όμως να πολεμήσεις το παλιό που σε έχει θρέψει;

Κώστας Ζαχαριάδης είναι βιολόγος - περιβαλλοντολόγος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL