Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Ακρότητες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακρότητες

Του Ανάργυρου Σεβαστού

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει την ευθύνη της αναταραχής στα Πανεπιστήμια ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος (με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής") και επιχειρεί να δικαιολογήσει τον πρύτανη Θ. Φορτσάκη για τα πρόσφατα γεγονότα με τα ΜΑΤ στη Νομική. Το σχήμα του αρθρογράφου είναι γνωστό: Η ασυδοσία των ακραίων ομάδων είναι καθημερινή στα ΑΕΙ και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό προσπάθησε ο πρύτανης, ενώ οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και λειτουργούν εμπρηστικά καθώς διατυπώθηκαν την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου. Είναι μεροληπτική η εξήγηση του αρθρογράφου για τα γεγονότα, γι' αυτό σπεύδει να καταγγείλει "ορισμένα ΜΜΕ -δυστυχώς όμως και την 'Αυγή'- ότι ανταγωνίζονται σε ανακρίβειες και ηθελημένες διαστρεβλώσεις της αλήθειας".

Και καλά η "Αυγή"! Αλλά και τα "Νέα", τα οποία στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο τους την Πέμπτη, την επομένη των επεισοδίων, αποδοκίμαζαν την τακτική του πρύτανη; Με τίτλο "ΛΟΚ ΑΟΥΤ", η εφημερίδα σχολίαζε: "Όμως οι ακραίοι δεν αντιμετωπίζονται με ακραίες λογικές -και το ιδιότυπο λοκ άουτ που επέβαλε χθες η πρυτανεία με τη συνδρομή των ΜΑΤ ήταν ακριβώς ένα δείγμα ακραίας λογικής. Ο νόμος είναι σαφής -επιβάλλει την επέμβαση της Αστυνομίας όταν διαπράττονται αδικήματα μέσα στο Πανεπιστήμιο".

Δεν συνεισφέρει στην κατανόηση των θεμάτων, ούτε στη δημοκρατική αντιμετώπισή τους το άρθρο του Ν. Αλιβιζάτου. Ο συνταγματολόγος δεν βρήκε κουβέντα για να αποδοκιμάσει τις παράδοξες δηλώσεις του κ. Φορτσάκη, ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστήμιο συνιστούσε αντισυνταγματική ενέργεια και εισβολή! Τώρα αναλαμβάνει να διορθώσει τα ρεπορτάζ! Να θυμίσουμε, άραγε, ότι σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η "Καθημερινή" είχε επιδοκιμάσει τη συμπεριφορά του πρύτανη και έγραφε για "πρύτανη με τσαγανό", τον οποίο, μάλιστα, προέβαλλε ως λύση για το πολιτικό σύστημα; Είναι περίεργο ότι ορισμένοι πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι εισηγούνται ως μεθοδολογία επίλυσης των θεμάτων της πανεπιστημιακής καθημερινότητας ένα μοντέλο που θυμίζει το παιχνίδι "κλέφτες και αστυνόμοι".

Σε αυτό το κλίμα απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας και προβολής του αντικομματισμού και του αυταρχισμού ως λύσης για την κρίση της πολιτικής, προστίθεται και η άνω ποταμών προσέγγιση του πολιτικού αρχηγού Στ. Θεοδωράκη για το Πολυτεχνείο. Ακρότητες...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL