Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Aρώματα γυναικών σε Κομπάνι και Microsoft
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Aρώματα γυναικών σε Κομπάνι και Microsoft

Του Βασίλη Δρουκόπουλου*

«Περιστρέφονται οι κόσμοι ως αρχαίες γυναίκες που συλλέγουν καύσιμα από άδειους χώρους»

(Τ. Σ. Έλιοτ, Πρελούδια IV)

Στις 15 Απριλίου 2014 η Microsoft άνοιξε γραφεία στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν. Δεν είμαι ενήμερος για άλλες σχέσεις μεταξύ της εταιρείας και της γεωγραφικής περιοχής. Γνωρίζω όμως κάποιες διαφορές τις οποίες και επισημαίνω.

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 ο Σάτια Ναντέλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε για τις γυναίκες που εργάζονται στις εταιρείες τεχνολογίας και οι οποίες αποτελούν το 29% του προσωπικού της δικής του, ότι «Δεν είναι θέμα να ζητούν αύξηση, αλλά, έχοντας εμπιστοσύνη στο σύστημα, να γνωρίζουν ότι αυτό θα τους προσφέρει δίκαιες αυξήσεις όσο προχωρούν. Γιατί αυτό αποτελεί καλό 'κάρμα' που θα τις ανταμείψει επειδή το αφεντικό θα σκεφτεί ότι αυτό είναι το πρόσωπο που θέλω να εμπιστεύομαι» (Μετά τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος αναγκάστηκε να τα 'μαζέψει').

Στο πολιορκούμενο Κομπάνι του συριακού Κουρδιστάν οι γυναίκες πολεμίστριες, οι οποίες και αποτελούν το 1/3 του μαχόμενου πληθυσμού, δεν περιορίζονται στο να δημιουργήσουν το καλό 'κάρμα' που θα επηρεάσει θετικά τις περιστάσεις στις επόμενες ζωές τους. Αναδεικνύονται ηγέτιδες, υπερασπιζόμενες ένοπλα σ' αυτή την επίγεια ζωή τα δικαιώματα του λαού τους από μια πόλη που, όπως μας πληροφορεί ο Νάνος Βαλαωρίτης («Για τον Καβάφη και του βαρβάρους του ISIS», συνέντευξη στο tvxs, 12.10.2014), πιθανώς οφείλει την ονομασία της σε κάποια εταιρεία (company) που την είχε ιδρύσει.

Ο Πυθαγόρας, υιοθετώντας τη συσχέτιση των Σουμερίων του αριθμού ένα με τον άνδρα και του αριθμού δύο με τη γυναίκα, αποκάλεσε τους μονούς αριθμούς αρσενικούς και τους ζυγούς θηλυκούς. Επιχειρηματολόγησε ότι η δυνατότητα να διαιρεθεί στα δύο ένας αριθμός αποτελεί σημείο αδυναμίας, ενώ το αντίθετο ισχύει για τους μονούς των οποίων η διαίρεση με το δύο δεν καταλήγει σε ακέραιο αριθμό. Επιπλέον, επισήμανε ότι αν προστεθεί ένας μονός σ' ένα ζυγό πάλι μονό θα δώσει. Έτσι προκύπτει ανωτερότητα του μονού και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται η αντίστοιχη υπεροχή του αρσενικού πάνω στο θηλυκό. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι, σύμφωνα με τις διδαχές, ο Θεός πρώτα τον άνδρα Αδάμ δημιούργησε και μετά τον ζευγάρωσε με τη γυναίκα Εύα. Ώς και ο Σαίξπηρ στις «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» βάζει τον Φάλσταφ να δηλώνει: «Λένε πως οι μονοί αριθμοί έχουν δύναμη θεϊκή, είτε για τη γέννηση του ανθρώπου, είτε για τη μοίρα του, είτε για τη θανή του» (μτφρ. Κ. Καρθαίος). Αντίστοιχα και στην ανατολική παράδοση του yin και του yang.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft φαίνεται να κατανοεί μόνο την ψηφιακή μορφή του 0 και του 1. Με το μηδέν να καταλογίζεται στο γυναικείο φύλο ενώ η μονάδα, σύμφωνα με τα αποδεκτά πρότυπα, να αποδίδεται στο ανδρικό. Αντίθετα, στο Κομπάνι φαίνεται να χρησιμοποιούν το αναλογικό σύστημα όπου αυτό μεταβάλλεται παίρνοντας συνεχόμενες τιμές, άρα και ζυγούς αριθμούς, που δεν θεωρούνται υποδεέστεροι των μονών. Ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος αμείβεται με περίπου 19 (πάλι μονός αριθμός!) εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, καλεί τις γυναίκες της εταιρείας του, και τις υπόλοιπες, να εμπιστεύονται το σύστημα. Οι γυναίκες του Κομπάνι, επειδή ακριβώς έχουν πίστη στο σύστημα που οι ίδιες μαζί με τους συντρόφους τους έχουν εγκαθιδρύσει, πήραν τα όπλα στα χέρια τους για να το υπερασπιστούν. Ευχή: να επικρατήσουν τα ζυγά και να μην αφεθούν στους άλλους τα μονά-ζυγά δικά τους. Εκεί, αλλού, μακριά ή πιο κοντά μας - με άλλα λόγια παντού, για δίκαιους αγώνες.

* Ο Βασίλης Δρουκόπουλος είναι οικονομολόγος, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL