Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Sic transit gloria Mega
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ / Sic transit gloria Mega

ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΛΟΥΠΑΚΗ

Πριν από μόλις 10 μήνες και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου του 2013, ένα μεγάλο γεγονός ελάμβανε χώραν εις το Μουσείον της Ακροπόλεως. Η κορυφή της πολιτικής ηγεσίας του τόπου (Σαμαράς και Βενιζέλος ομού), εξέχοντες παράγοντες του Πολιτισμού, κορυφαίοι μουσουργοί, ποιητές, ερμηνευτές, γνωστοί δημοσιογράφοι και πλήθος υπουργών και βουλευτών συνωστίσθηκαν για να χαιρετίσουν τον νέο Μega ποιητή που εγεννήθη ημίν. Πλήθος δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων είχαν προαναγγείλει την έλευση του ποιητού και την εκδήλωση για την παρουσίαση του "Αποτυπώματος". Κορυφαίος εκδοτικός οίκος, που δεν εκδίδει ποίηση (Λιβάνης), έκανε αμέσως μια εξαίρεση για τον ποιητή αυτόν, παρόλο που επρόκειτο για το πρώτο του βιβλίο. Δύο σπουδαίοι συνθέτες είχαν ήδη μελοποιήσει ποιήματά του και τα παρουσίασαν εκεί (Μικρούτσικος - Παπαδημητρίου). Η κ. Φωτεινή Δάρρα τραγούδησε ενώπιον του εκστασιασμένου ακροατηρίου. Και ο Μάνος Ελευθερίου, που έχει χαράξει την ψυχή μας ανεξίτηλα, εξέφρασε τη χαρά του, που εκδίδονται τέτοιοι στίχοι σε μια εποχή ένδειας του ελληνικού τραγουδιού.

Πριν τρεις μέρες, ο ίδιος αυτός άνθρωπος, προς χάριν του οποίου συνέβησαν τα ανωτέρω, παύθηκε από τη θέση που επί 12 χρόνια κατείχε με συνοπτικές διαδικασίες κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Δ.Σ. της εταιρείας του. Στη λακωνική ανακοίνωση της Τηλέτυπος Α.Ε. δεν υπάρχει ούτε ένα τυπικό ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που τόσα χρόνια προσέφερε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega, είναι πλέον μόνο ποιητής...

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε "βρόμικο πόλεμο" για τον οποίο θα μιλήσει εν καιρώ. Πριν από μόλις δυο εβδομάδες είχε απευθύνει μήνυμα στους εργαζόμενους του καναλιού, εν όψει του νέου προγράμματος, αναφερόμενος σε "αναλλοίωτες αξίες", δεοντολογίας βεβαίως βεβαίως, που θα εξακολουθήσουν να διέπουν το δελτίο του σταθμού. Το δελτίο που ρύθμιζε την πολιτική ατζέντα, μετατρέποντας σε "είδηση" την άποψη των ιδοκτητών του και των πολιτικών τους επιλογών. Το δελτίο που διαμόρφωνε μια εικονική πραγματικότητα συκοφαντώντας κλάδους ολόκληρους, αγνοώντας επιδεικτικά την αξιωματική αντιπολίτευση και τους αγώνες των εργαζομένων στην ιεράρχησή του, το πλέον αλαζονικό μέσα στην ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας του δελτίο, το δελτίο των ανακριτών και εισαγγελέων -"καταδικάζετε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται;" -το "σοβαρό" δελτίο που έκλεινε σχεδόν πάντα με τις κοσμικές - φιλανθρωπικές δραστηριότητες της κ. Βαρδινογιάννη...

Τώρα το δελτίο δεν είναι πια πρώτο... και ο ΣΥΡΙΖΑ επί θύραις. Τα αφεντικά παίρνουν τα μέτρα τους. Και καθώς δεν χαμπαριάζουν από ποίηση, πετάνε σαν στιμμένη λεμονόκουπα όποιον δεν τους κάνει πια, όσο ψηλα κι αν βρισκόταν, όσο καλά και φιλότιμα κι αν τους υπηρέτησε.

Δεν ανησυχώ καθόλου για τον κ. Παναγιωτόπουλο. Μπορεί το αποτύπωμά του στο Μega να σβήστηκε εν μια νυκτί, το "Αποτύπωμά" του στην ποίηση όμως θα μείνει ανεξίτηλο, όπως μας διαβεβαίωσαν τόσοι και τόσοι σπουδαίοι εκείνη την αξέχαστη μέρα στο Μουσείο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL