Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Νοσοκομείο Σαντορίνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Σαντορίνης

- Νοσοκομείο Σαντορίνης: Τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα, ζητεί με επίκαιρη ερώτησή του ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέροντας ότι χρηματοδοτήθηκε με εθνικούς πόρους (14 εκατ. ευρώ), αλλά ανήκει, στην εποπτευόμενη από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) και το υπουργείο Οικονομικών επί 3 χρόνια δεν αποφασίζει τη λειτουργία του (υπουργεία Υγείας, Οικονομικών).

- Ελληνοποιήσεις φασολιών: Ελέγχους για να αποτραπούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις φασολιών, προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος αναφέροντας ότι μένουν αδιάθετες ποσότητες φασολιών Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Καστοριάς (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Ράλλειο Πειραιά: Την επανεκκίνηση των εργασιών στο νέο διδακτήριο και την παράδοση του κτηρίου που προορίζεται για τη στέγαση του Ραλλείου Γυμνασίου και Λυκείου, ζητεί ο Θοδωρής Δρίτσας υπενθυμίζοντας ότι οι εργασίες διεκόπησαν πριν από 4,5 χρόνια και το σχολείο στεγάζεται σε 2 πολυκατοικίες κατασκευής 1970 (υπουργεία Παιδείας, Υποδομών).

- Κέντρα Πρόληψης: Τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων, ζητούν οι Κώστας Ζαχαριάς, Χρήστος Μαντάς, Βασιλική Κατριβάνου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Βασίλης Κυριακάκης και Νίκος Μιχαλάκης προτείνοντας τη σύγκληση του Δικτύου των Κέντρων Πρόληψης και της Επιτροπής Παρακολούθησης της Λειτουργίας τους (υπουργείο Υγείας).

- Άδειες ηλεκτρολόγων: Τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων διάρκειας 12-18 μηνών, προκειμένου να αντιστοιχηθούν οι υφιστάμενες άδειες ηλεκτρολόγων με νέες άδειες χωρίς εξετάσεις, προτείνουν οι Θανάσης Πετράκος, Ευγενία Ουζουνίδου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δημήτρης Γελαλής, Ηρώ Διώτη, Παναγιώτα Δριτσέλη, Κώστας Ζαχαριάς, Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Κώστας Μπάρκας, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Στρατούλης, Μαρία Τριανταφύλλου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ζητώτας ρυθμίσεις και για Τεχνικούς Ψυκτικών Εγκαταστάσεων και Εγκαταστάτες - Συντηρητές Καυστήρων (υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών).

- ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλλονιά: Σε ιδιωτικό τεχνικό γραφείο ανέθεσε η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων τον προσεισμικό έλεγχο των κτηρίων της στην Κεφαλλονιά, καταγγέλλει η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου επισημαίνοντας ότι θα πληρωθούν 17.589 ευρώ, ενώ έπρεπε να αξιοποιηθούν οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου ή άλλων δημόσιων οργανισμών (υπουργείο Παιδείας).

- Ασφαλισμένοι ΟΓΑ στον ΕΟΠΥΥ: Οι δαπάνες για παροχές υγείας σε είδος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, πρέπει να εγκρίνονται και από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ της περιοχής και από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, υπογραμμίζουν οι Παναγιώτα Δριτσέλη, Βαγγέλης Αποστόλου και Ανδρέας Ξανθός ζητώντας να εξομαλυνθεί το σύστημα εξέτασης των δαπανών (υπουργεία Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης).

- Προσόντα διορισμού αρχαιολόγων: Στο νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού το μεταπτυχιακό θεωρείται απαραίτητο για την πρόσληψη, τονίζουν οι Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ελένη Αυλωνίτου, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Έφη Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας και Γιάννης Σταθάς προτείνοντας την άρση του άρθρου του οργανογράμματος (υπουργείο Πολιτισμού).

- Τμήματα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διαιτολογίας ΤΕΙ Καρδίτσας: Το οργανόγραμμα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων προέβλεπε 14 θέσεις και υπηρετούν 7, ενώ στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας δεν τοποθετήθηκε ποτέ μόνιμος καθηγητής, υπογραμμίζει ο Νίκος Μιχαλάκης προσθέτοντας ότι χρειάζονται και προμήθεια επιστημονικών οργάνων, μηχανικού και λοιπού εξοπλισμού (υπουργείο Παιδείας).

- Ομοσπονδία τένις: Ποσό 98.413 ευρώ που έχει δοθεί από τη ΓΓΑ στην Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Αντισφαίρισης για να αποδοθεί δεν έχει πληρωθεί ποτέ, καταγγέλλουν οι Γιώργος Πάντζας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος απαιτώντας να γίνει έλεγχος στην ΕΦΟΑ (υπουργείο Πολιτισμού).

- Κατσάνειο Μυτιλήνης: Την ανάκληση της παραχώρησης του Αρχοντικού Κατσανείου στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητεί ο Γιάννης Ζερδελής προτείνοντας να δοθεί στον Δήμο Μυτιλήνης για να στεγάσει το μουσικό σχολείο (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Τουρισμού).

- Ειδική αγωγή στα Τρίκαλα: Την ενίσχυση των δομών ειδικής εκπαίδευσης των Τρικάλων με εκπαιδευτικούς, ζητούν οι Παναγιώτα Δριτσέλη και Τάσος Κουράκης προσθέτοντας ότι υπάρχουν προβλήματα και με τη μεταφορά των μαθητών, καθώς το σχολικό λεωφορείο το οποίο έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη φορέα δεν διαθέτει μόνιμο οδηγό, ενώ δεν υπάρχει συνοδός (υπουργείο Παιδείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL