Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
ΕΛΤΑ Ηπείρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΛΤΑ Ηπείρου

- ΕΛΤΑ Ηπείρου: Την επανεξέταση της απόφασης για αναστολή λειτουργίας των ταχυδρομικών καταστημάτων σε Καλέντζι Ιωαννίνων, Νεοχωρίου - Μηλιανών Άρτας και Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, ζητούν οι Χρήστος Μαντάς και Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι στις περιοχές αυτές μένουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας που αδυνατούν να μετακινηθούν (υπουργείο Υποδομών).

- Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου: Κενά σε θέσεις δασκάλων στα δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης αναφέρουν οι Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και προβλήματα στα σχολικά κτήρια, όπως σχολεία με μικρότερο αύλειο χώρο από αυτόν που απαιτείται και ακατάλληλα κτήρια (υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών).

- Εκλογική αποζημίωση: Την καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για την εργασία πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργάσιμων ημερών στα ειδικά εκλογικά συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ζητά ο Γιάννης Σταθάς, αναφέροντας ότι δεν έχουν πληρωθεί παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί οι πληρωμές στους υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών).

- Έξωση οικογένειας στη Λειβαδιά: Η τράπεζα Eurobank έκανε έξωση σε τετραμελή οικογένεια της Λιβαδειάς, στην οποία είναι άνεργα τα ενήλικα μέλη της και νεφροπαθής ο πατέρας καταγγέλλει ο Γιάννης Σταθάς, τονίζοντας ότι η έξωση έγινε για οφειλή ενοικίων συνολικού ύψους 2.000 ευρώ στη Eurobank (υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών).

- Ακίνητα υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης: Την ενοικίαση σε ιδιώτες 5 ακινήτων που λειτουργικά ανήκουν σε δημόσιες δομές αγροτικής έρευνας του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ υπογραμμίζουν οι Δημήτρης Κοδέλας, Κατερίνα Ιγγλέζη και Ευαγγελία Αμμανατίδου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για 4 αγρούς συνολικής έκτασης 521,8 στρεμμάτων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (όπου γίνονταν έρευνες για τη γενετική βελτίωση και σποροπαραγωγή ελληνικών ποικιλιών ρυζιού) και 1 αγρό 864.5 στρεμμάτων στη Χαλκιδική (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

- ΤΕΙ Αμαλιάδας: Στο ΤΕΙ Αμαλιάδας που λειτουργεί το τμήμα Τεχνολόγων - Γεωπόνων δεν υπάρχει πλέον κανένας διοικητικός υπάλληλος στη γραμματεία επισημαίνουν οι Έφη Γεωργοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου, προτείνοντας τη στελέχωση με το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό του παραρτήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα (υπουργείο Παιδείας).

- "Εξοικονομώ κατ' οίκον" στην Εύβοια: Καθυστερήσεις στην εκταμίευση προς τους ωφελουμένους των ποσών από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" καταγράφει ο Βαγγέλης Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα προβλέπει την εξόφληση των σχετικών δαπανών εντός ενός μηνός (υπουργείο Ανάπτυξης).

- Διάσκεψη Νέας Υόρκης για το περιβάλλον: Εν όψει της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις 23 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη, η Χαρά Καφαντάρη ρωτά πώς θα εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη διείσδυση των ΑΠΕ, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών).

- Υδρογονάνθρακες: Την αλλαγή του φορολογικού μοντέλου για τους υδρογονάνθρακες με μεγιστοποίηση των δημοσιονομικών εσόδων, μείωση της έκτασης της προς παραχώρηση περιοχής, περιβαλλοντική προστασία και συμμετοχή του κράτους σε κοινοπραξίες προτείνουν οι Χαρά Καφαντάρη, Ευγενία Ουζουνίδου και Θανάσης Πετράκος ζητώντας η ΕΔΕΥ Α.Ε. να μετατραπεί σε κρατική Εταιρεία Έρευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων και να ελέγχει τις εγκαταστάσεις (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Έρευνα υδρογονανθράκων με τη διαδικασία "open door": Η κυοφορία για την κατάληξη στην απόφαση υπογραφής συμβάσεων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκωλο κράτησε 863 ημέρες, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από πλήθος εξωθεσμικών διαδικασιών (χρησιμοποίηση επιτροπών εμπειρογνωμόνων αντί του θεσμοθετημένου φορέα κ.ά.) τονίζουν οι Χαρά Καφαντάρη, Αλεξόπουλος Απόστολος, Νάσος Αθανασίου, Ευγενία Ουζουνίδου, Στάθης Παναγούλης και Θανάσης Πετράκος, ζητώντας τις συμβάσεις που υπογράφηκαν μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και παραχωρησιούχων (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Επίδομα επικίνδυνης εργασίας σε ΟΤΑ: Αναδρομική ισχύ στην επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ ζητούν οι Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Νάντια Βαλαβάνη, Μαρία Διακάκη, Χαρά Καφαντάρη, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θανάσης Πετράκος, Γιάννης Σταθάς, Μαρία Τριανταφύλλου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι δημιουργείται "κενή" περίοδος κατά την οποία εκτελούσαν την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία (υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL