Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Τα Μνημόνια εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα Μνημόνια εξέθρεψαν τη Χρυσή Αυγή

του Γιώργου Μωράκη

Έχουν περάσει 68 χρόνια από το τέλος της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας και η ελπίδα μας ήταν ότι, μετά την καταστροφή της χώρας, θα ξαναζούσαμε πάλι.

Το πρώτο Μνημόνιο αλλά κι αυτά που ακολούθησαν δημιούργησαν τέτοια οικονομική καταστροφή, που μοιάζει με καταστροφή μετά από πολεμική σύρραξη.

Έχουν επίσης περάσει 46 χρόνια από την ημέρα εκείνη (21η Απριλίου 1967), όταν η πατρίδα ξαναμπήκε στη μεγάλη περιπέτεια, όταν επίορκοι αξιωματικοί του στρατού κατέλυσαν τη Δημοκρατία κι επέβαλαν στρατιωτικό νόμο για 7 ολόκληρα χρόνια, φορτώνοντας πολλά δεινά στον ελληνικό λαό. Τα μέλη του ΣΦΕΑ, του οποίου είμαι μέλος, και μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού έδωσαν μεγάλους αγώνες και θυσίες για να επανέλθει η Δημοκρατία, η ελευθερία και η δικαιοσύνη στον τόπο μας.

Με επιστέγασμα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973, ήλθε η πολυπόθητη μέρα της ελευθερίας. Πιστέψαμε όλοι μας ότι πλέον θα οικοδομηθεί μια γνήσια δημοκρατία στον τόπο μας την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπως την ευαγγελιζόμασταν. Όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ως προς αυτό, ευθύνη έχουμε κι εμείς οι ίδιοι.

Ο Έλληνας είναι στη φύση του αγωνιστικός, αγωνίζεται ανιδιοτελώς, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, κι αυτή την τίμια αγωνιστικότητά του για ελευθερία και δημοκρατία δεν επιτρέπεται να αφήνουμε κανέναν να την αμφισβητεί και να τη διαστρεβλώνει.

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή, το κατάλοιπο των απριλιανών, προσπαθεί να σπιλώσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου και των ηρωικών φοιτητών που δεν δίστασαν να προτάξουν τα στήθη τους μπροστά στα τανκς. Παρακολουθούμε το πώς προσπαθούν να απαξιώσουν τον αγώνα εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών: ο στόχος τους είναι η κατάλυση της δημοκρατίας, η απαξίωση του κοινοβουλίου, η παραχάραξη της Ιστορίας και, το σημαντικότερο, να ξεχάσουν οι Έλληνες τις θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει στις πρακτικές
των χρυσαυγιτών

Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής της επιτρέπει να δρα όπως εκείνη θέλει, κι αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός. Την κύρια ευθύνη την έχουν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση, καθώς δεν οικοδόμησαν τη δημοκρατία σε γερά θεμέλια.

Η πολιτική των Μνημονίων και η σκληρή αντιμετώπιση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην ανεργία, στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, σε αυτοκτονίες, σε πείνα και δυστυχία. Όλα αυτά τα δεινά και πολλά άλλα εξέθρεψαν και δυνάμωσαν το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο παρουσιάζεται εντέχνως ως ο φύλακας - άγγελος του βασανισμένου και πεινασμένου Έλληνα.

Είναι υποχρέωση της πολιτείας να αποκαταστήσει τις αδικίες προς τον ελληνικό λαό ώστε να ξανακερδίσει εκείνους που βρήκαν καταφύγιο στη Χρυσή Αυγή.

Ως Έλληνας πολίτης, είμαι πολύ θλιμμένος με την κατάντια του περήφανου ελληνικού λαού.

Γιώργος Μωράκης, μέλος του ΣΦΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL