Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
2 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

2 και σήμερα

Ο απολογισμός του Δημήτρη Παπαδημούλη

Πριν από λίγες ημέρες ο Δ. Παπαδημούλης υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμβάλει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής στη συλλογική προσπάθεια για μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, την Κυριακή 25 Μαΐου.

Για λόγους διαφάνειας, ο Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε συγκεντρωτικά επίσημα στοιχεία για την κοινοβουλευτική του παρουσία και δράση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ιούλιος 2004 - Ιούλιος 2009) και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (Οκτώβριος 2009 - Απρίλιος 2014). Κατέθεσε επίσης τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική συνδρομή του ως ευρωβουλευτής και βουλευτής στο ταμείο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για τη στήριξη των δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω του φορέα "Αλληλεγγύη για όλους".

Δραστηριότητα στην Ευρωβουλή (Ιούλιος 2004 - Ιούνιος 2009): 979 ερωτήσεις, 6 εκθέσεις, 3 γνωμοδοτήσεις και 170 παρεμβάσεις στην ολομέλεια.

Δραστηριότητα στην ελληνική Βουλή (Οκτώβριος 2009 - Απρίλιος 2014): 470 ερωτήσεις, 48 αναφορές, 66 επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις και 192 ομιλίες στην ολομέλεια.

Η οικονομική συνδρομή του Δημήτρη Παπαδημούλη στο ταμείο ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν 444.155 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ευρωβουλευτής και 128.450 ευρώ ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Για την "Αλληλεγγύη για Όλους" ο Δημ. Παπαδημούλης κατέβαλε 22.800 ευρώ.

Καταγγελία Κρ. Αρσένη στην Κομισιόν για τη διαχείριση απορριμμάτων

Ερώτηση - καταγγελία στην Κομισιόν για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης, κάνοντας λόγο για σχεδιαζόμενες μονάδες σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων, με στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτών που θα αναλάβουν την κατασκευή των συγκεκριμένων μονάδων.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο Κρίτων Αρσένης τόνισε: "Στην αγωνία τους να εγγυηθούν το κέρδος των εργολάβων που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν τις μονάδες διαχείρισης απορριμάτων, η κυβέρνηση και οι περιφερειάρχες έχουν δρομολογήσει τη δημοπράτηση μονάδων διαχείρισης απορριμάτων σκόπιμα υπεραυξημένης δυναμικότητας σε σχέση με τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων.

Τις τελευταίες μέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν έχει παγώσει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξαιτίας βαρύτατων παραβιάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Οι πολιτικές αυτές είναι παράνομες και παράλογες. Έχουν στόχο το εγγυημένο κέρδος των ιδιωτών μέσα από τις εγγυημένες ποσότητες απορριμάτων που θα προέλθει από τη φορολόγηση των νοικοκυριών μέσα από τις επιβαρύνσεις των δημοτικών τελών. Οι πολίτες έχουν επιλογή την Κυριακή. Θα στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ανατροπής στην Ελλάδα και ελπίδας για την επόμενη ημέρα σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Επίσης σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος τονίζει ότι τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων. Όπως σημειώνει ακόμα:

"Αντιλαμβάνομαι τον πανικό της κυβέρνησης και του Τατούλη. Διότι, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, τα έγκυρα δημοσιεύματα της 'Ελευθεροτυπίας' αποκαλύπτουν ότι με τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ έχει προκληθεί μείζον θέμα παραβίασης της κοινοτικής νομοθεσίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, γνωρίζουμε ότι και αυτή τη στιγμή εξετάζονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έρευνες με αντικείμενο τις συμβάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Ελλάδα.

Όσοι λοιπόν έσπευσαν να λασπολογήσουν σε βάρος μου οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν μακρύ και βασανιστικό δρόμο μπροστά στις έρευνες που εξετάζονται αυτή την περίοδο στην Ε.Ε. και το αποτέλεσμα εκτός από την αλήθεια θα αποκαλύψει και το απύθμενο πολιτικό θράσος όσον ψεύδονται και λασπολογούν".

Γ. Τόλιος: Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σύλληψη της φοροκλοπής

Ο Γιάννης Τόλιος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε περιοδεία του χθες στη ΔΟΥ Κηφισιάς μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε τα εξής: «Βασικό στοιχείο της πολιτικής εξόδου από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά τομή στο φορολογικό σύστημα με στόχο την αύξηση των εσόδων και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών κάνοντας πράξη τη συνταγματική επιταγή για κατανομή των βαρών, ανάλογα με την εισοδηματική ικανότητα των πολιτών.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, λαθρεμπορίου καυσίμων, κατάργηση σκανδαλωδών προνομίων off-shore εταιρειών, πολυεθνικών και εφοπλιστικών επιχειρήσεων και ευπόρων στρωμάτων, καθώς επίσης στη διαφθορά μερίδας εφοριακών. Ταυτόχρονα θα προχωρήσει στην ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων και επιστροφή του αφορολόγητου στο κατώτατο όριο διαβίωσης, σε μείωση φορολογικής επιβάρυνση χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, οικογενειακής γεωργίας και μικροεπιχειρήσεων. Η αύξηση συνολικά των εσόδων αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στήριξης της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αύξησης της απασχόλησης και του εθνικού εισοδήματος με στόχο της δημιουργία 'παραγωγικών πλεονασμάτων' που θα συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου του ελληνικού λαού».

Τέλος, τόνισε ότι «σε αυτές τις εκλογές πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών του Μνημονίου» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα τη σωτηρία του ελληνικού λαού και όχι τη θυσία του χάριν της Ευρωζώνης, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και των κυρίαρχων ελίτ των Βρυξελλών και Βερολίνου".

Συγκέντρωση σήμερα στις Σέρρες

Πολιτική εκδήλωση σήμερα στις 9 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Αρχοντόπουλο, Χρήστος Λάσκο και Κώστα Χρυσόγονο. Στις 9.30 το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σερρών με τη βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή θα υποδεχθεί στον Προμαχώνα αντιπροσωπεία του κόμματος Βουλγαρικής Αριστεράς, η οποία θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς και περιοδεία σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας, όπου θα συνομιλήσει με Βούλγαρους μετανάστες εργαζόμενους στην Ελλάδα, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών και στη γείτονα χώρα.

 

Μηλιός, Κοτσιφάκης στα Βριλήσσια

Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποιεί απόψε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιάννη Μηλιό και Θέμη Κοτσιφάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Αναλήψεως. Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Χάρης Γολέμης, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης θα μιλήσουν σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο Χαϊμαντά στο Χαλάνδρι.


Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ

ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ

ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ

ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)

ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ

ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL