Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
11 και σήμερα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

11 και σήμερα

Νίκος Χουντής: «Η ψήφος αντίστασης και ανατροπής θα είναι η απάντηση στον κ. Τρισέ»

Στην πολιτική συγκέντρωση της Οργάνωσης Μελών ΔΕΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο Νίκος Χουντής, όπου απάντησε στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είπε πως «αν δεν σας άρεσε η λιτότητα, να μην ζητάγατε βοήθεια». Στον κ. Τρισέ, ο Νίκος Χουντής απάντησε: «Σε αυτές τις ευρωεκλογές ο ελληνικός λαός θα δώσει απάντηση στον κ. Τρισέ, δίνοντας ένα μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Θα δώσει την απάντηση ότι δεν ανέχεται το μέλλον της χώρας του να αποφασίζεται από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και από τις επιθυμίες των χρηματαγορών. Δεν ανέχεται την υποτίμηση των εργαζομένων και της εργασίας. Δεν ανέχεται τις απολύσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Δεν ανέχεται τα 'παιχνίδια' της Κομισιόν και της Γερμανίας με τις 'α λα καρτ' έρευνες για παράνομες κρατικές ενισχύσεις σε ελληνικές κρατικές εταιρείες. Δεν ανέχεται την απαξίωση και υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών για να έρθουν μετά να αγοράσουν οι ιδιώτες τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας».

Κρίτων Αρσένης: Στο Κιλκίς μαζί με το μέτωπο κατά της εξόρυξης χρυσού

Με το μέτωπο ενάντια στα μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο συναντήθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Κρίτων Αρσένης, ο οποίος επισκέφθηκε το Κιλκίς. Στη συνέχεια μαζί με τα μέλη του μετώπου μετέβη στο χωριό Παλατιανό, περιοχή στην οποία βρίσκεται σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της ρωμαϊκής περιόδου, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθούν τα ορυχεία. Ο Κρίτων Αρσένης συζήτησε με τους κατοίκους για τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού και τις επιπτώσεις που θα έχει για τη ζωή των κατοίκων, τη γεωργία και την κτηνοτροφία, καθώς και για την περιβαλλοντική καταστροφή που θα προκαλέσει στις λίμνες Δοϊράνη και Κερκίνη που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σημεία εξόρυξης.

Ραδιομαραθώνιος για την ΕΡΤ

Ραδιομαραθώνιο για την "επαναλειτουργία της ΕΡΤ" και την "αποκατάσταση της Δημοκρατίας" συνδιοργανώνει αύριο Τετάρτη ο 105.5 Στο Κόκκινο και το ert.open.com, μαζί με 16 περιφερειακές ΕΡΑ που παραμένουν "ζωντανές". Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν παρούσα και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρα Χριστακάκη, απολυμένη της ΕΡΤ, η οποία μετέφερε συγκινητικές εικόνες από τις αντιδράσεις των πολιτών στην περιφέρεια, όπου το αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα έχει αδιάλειπτη παρουσία επί 11 μήνες. Την παράσταση "έκλεψε" o Χρήστος Ζερμπίνος από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, ο οποίος με το ακορντεόν του "χάρισε" στον Σίμο Κεδίκογλου και στην παρέα του το τραγούδι του Μάνου Λοίζου "Δεν θα περάσει ο φασισμός"...

Στον Άγιο Παύλο ο Γ. Κατρούγκαλος

Στο Ηράκλειο βρέθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος όπου συναντήθηκε με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και με δικηγόρους στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου. Στις δηλώσεις του τόνισε πώς «δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάω την περιοδεία στην Κρήτη από το Εργατικό Κέντρο, γιατί δεν αρκεί η νίκη στις εκλογές, αλλά απαιτεί και ένα μαζικό, δυναμικό, εργατικό κίνημα να ανατρέψει την πορεία κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους». Σήμερα ο Γ. Κατρούγκαλος θα παραβρεθεί σε εκδήλωση που οργανώνει η Οργάνωση Κεραμεικού - Μεταξουργείου και μέλη της περιοχής του Αγίου Παύλου, στον Άγιο Παύλο μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου.

Γιώργος Αρχοντόπουλος: «Στον τόπο μας αφέντης μόνο ο λαός»

«Οι πολίτες τις Θεσσαλονίκης έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως η Suez και η κάθε πολυεθνική-αρπακτικό είναι ανεπιθύμητες στην πόλη μας. Ειδικά η αντιμετώπιση τριτοκοσμικής αποικίας, που έχουν απέναντί μας, μας εξοργίζει ακόμη περισσότερο. Όσο και να προσπαθούν, άλλοτε με πιέσεις κι άλλοτε μοιράζοντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, δεν θα καταφέρουν να βρουν ούτε έναν πολίτη της Θεσσαλονίκης που να τάσσεται ανοιχτά υπέρ του ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ» τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Αρχοντόπουλος, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Ο προέδρος του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ χαρακτήρισε αποικιοκρατικές τις πρακτικές της Suez στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους πολίτες στις 18 Μαίου, με το συντριπτικό ΟΧΙ, «να SOSουν το νερό, αυτό το πολύτιμο δημόσιο αγαθό». Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επεσήμανε πως «στις 25 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα στείλουμε μια και καλή μήνυμα πως Suez, πολυεθνικές - αρπακτικά, 'εθνικοί εργολάβοι', τρόικες, Task Forse, είναι ανεπιθύμητοι. Στον τόπο μας, αφέντης μόνο ο λαός».

Με Παπαδημούλη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στον Βόλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί τους πολίτες στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές που θα γίνει στην παραλία, στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, την Τρίτη 13 Μαΐου στις 8 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη. Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με ανακοίνωσή της χαιρετίζει και στηρίζει την παρουσία στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Βολιώτισσας Δήμητρας Μανώλη, «η οποία είναι μια από τις πιο μαχητικές αγωνίστριες των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που εδώ και μήνες δίνουν καθημερινά στους δρόμους τη μάχη για το ψωμί και την αξιοπρέπεια».

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Γιώργου Φουντουλάκη στη Βόρεια Ελλάδα

Με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Φουντουλάκη στη Βόρεια Ελλάδα. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών λέγοντας ότι «το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι η αποδοκιμασία της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που με τη σκληρή πολιτική της λιτότητας και τα Μνημόνια έχουν φέρει τον κόσμο στην απόγνωση και στον εξευτελισμό. Πιστεύω, ότι μια άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει το έναυσμα για την αποχώρηση της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα. Γι' αυτό και το σύνθημά μας είναι '25 ψηφίζουμε και φεύγουν - φτάνει πια, η υπομονή μας εξαντλήθηκε'». Ο κ. Φουντουλάκης επανέλαβε την εκτίμησή του για το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο χαρακτήρισε «πλασματικό», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στον τομέα εργασίας, στον αθλητισμό αλλά και στην προσβασιμότητα.

Η Σοφία Σακοράφα στην Καρδίτσα

Η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα θα μιλήσει απόψε στην κεντρική ομιλία του κόμματος, με θέμα «Το νόημα των τριπλών εκλογών». Η ομιλία θα γίνει στις 8:00 μ.μ., μπροστά στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ (Πλαστήρα 18) και την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Στέλιος Αναστασόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL