Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Κ. Βεργόπουλος: / Κ. Βεργόπουλος: Υποστηρίζω τον Αλ. Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Βεργόπουλος: / Κ. Βεργόπουλος: Υποστηρίζω τον Αλ. Τσίπρα

Η Ευρώπη, με τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλει στις χώρες - μέλη και με τις κυρώσεις με τις οποίες απειλεί όσους δεν συμμορφώνονται, παραβιάζει τις ιδρυτικές συνθήκες της. Αντί να προωθεί τη δημοκρατία και να φροντίζει για την ευημερία των πολιτών της, μεταβάλλεται σε τιμωρητικό μηχανισμό εις βάρος των απείθαρχων χώρων. Ενώ όλες οι περιοχές του κόσμου αυξάνουν τις δαπάνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη διεθνή κρίση, η Ευρώπη τις περικόπτει, με συνέπεια τη βαθιά ύφεση και τη μαζική ανεργία.

Τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους για την προεδρία της Ε.Ε. δεν παρουσιάζουν κανένα πρόγραμμα για ευρωπαϊκή διαχείριση των προβλημάτων στις χώρες - μέλη. Μόνο ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας εντοπίζει την ευθύνη της Ευρώπης για την κρίση χρέους και την ύφεση στις χώρες - μέλη.

Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για μια πραγματικά ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης χρέους και για την άμεση ανάκαμψη και καταπολέμηση της ανεργίας. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, ως ηγέτης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αξιώνει τη σύγκληση Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη διαγραφή του μέγιστου μέρους των ευρωπαϊκών χρεών και για την εκπόνηση προγράμματος μεγάλων ευρωπαϊκών επενδύσεων για την ανάκαμψη και την άμεση καταπολέμηση της ανεργίας.

Οι προτάσεις του επαναφέρουν την Ευρώπη στις ιδρυτικές διακηρύξεις της, αποκαθιστούν τις αρχές της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης για ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρη την Ευρώπη.

Αποτελεί για εμένα τιμή και καθήκον να υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Αλέξη για τη δημοκρατία και την ευημερία του ελληνικού λαού, όπως και όλων των λαών της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL