Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ξάφνου όλοι δηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / Ξάφνου όλοι δηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού!

Μια πρώτη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ήδη πετύχει πριν καν ανοίξουν οι κάλπες: Το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη είναι βασικό θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της γηραιάς ηπείρου, ενώ στην Ελλάδα, ο ένας μετά τον άλλο οι κυβερνητικοί υποψήφιοι αναγκάζονται να προβούν σε δηλώσεις με τις οποίες, στα λόγια τουλάχιστον, τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού. Βέβαια, και ο Σαμαράς δήλωνε προεκλογικά κατά του Μνημονίου και μετά είδαμε σε τι Μνημόνια προχώρησε, οπότε η κάλπη θέλει προσοχή.

Πόσο μάλλον που οι δηλώσεις είναι όλες copy paste και στέκονται στο ελάχιστο: "Το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί. Η ΕΥΔΑΠ είναι μια εταιρεία οικονομικά εύρωστη, έχει άρτιο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό ώστε να μπορεί να παρέχει στον πολίτη τις βέλτιστες υπηρεσίες" δήλωσε χθες ο τ. υφυπουργός Εξωτερικών στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή και νυν υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας Τ. Σκανδαλάκης. Βέβαια, το δελτίο Τύπου του φέρει τον τίτλο: "Σκανδαλάκης από την ΕΥΔΑΠ: 'Η καθημερινότητα του Καλλιθεάτη στην πρώτη γραμμή'"...

Αντιθέτως, το δελτίο Τύπου του επίσημου υποψηφίου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής Ι. Κουμουτσάκου, μετά την αντίστοιχη επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ, είχε τίτλο: "Ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ", διατύπωση που δεν βρίσκει κανείς αυτούσια στις δηλώσεις του: "Η ΕΥΔΑΠ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση, που παράγει κοινωνικό έργο, αξιοποιώντας ένα κοινωνικό αγαθό υψίστης σημασίας. Πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα. Υπάρχει, όμως, ένας πολύ σκληρός πυρήνας κοινωνικής προσφοράς, όπως αυτή που προσφέρει η ΕΥΔΑΠ, και αυτός πρέπει να μείνει κάτω από την ομπρέλα της πολιτείας" είπε, δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα υπό την ομπρέλα της πολιτείας...

"Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Ανήκει στην ΕΥΔΑΠ. Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί" έχει δηλώσει και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος χωρίς να πείσει, βεβαίως, ούτε καν τον -μέχρι τότε- υποψήφιό του, πρόεδρο της ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ Μ. Αγγελάκη, που παραιτήθηκε ακριβώς επειδή δεν πείσθηκε ότι ο συνδυασμός αγωνίζεται κατά της ιδιωτικοποίησης. Πώς να πειστεί άλλωστε, όταν ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει ψηφίσει τη διαδικασία εκχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ;...

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Προφανώς Χρυσή Αυγή...

* Τόσα και τόσα βγαίνουν για τη δράση της Χ.Α. και ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στο δήμο Αθηναίων Θάνος Πλεύρης το μόνο που βρήκε να "τουιτάρει" είναι το εξής: "Πάντως η ειρωνεία κατά κάποιου που απολογείται, είναι φυλακή και μιλά για την οικογένειά του είναι δείγμα έλλειψης νομικού πολιτισμού". Επιλεκτική ευαισθησία επιπέδου του μέντορά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η στάση Πλεύρη αποδεικνύεται πως δεν είναι προσωπική. Ο ίδιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, όταν ρωτήθηκε από τον "9.84" "αν συνιστά πρόβλημα η δράση της Χ.Α. μέσω βίαιων και εγκληματικών πράξεων", απάντησε: "Το πρόβλημα έγκειται στο ότι εμείς αφήσαμε χώρο, με δικές μας παραλείψεις, για τη δράση της". Μη φαντάζεστε ότι εννοεί την κυβερνητική πολιτική. "Στην πραγματικότητα" συνέχισε "η παρούσα δημοτική αρχή παρέδωσε χώρους, πλατείες, εξαφανίστηκε και όταν συσσωρεύτηκαν τα προβλήματα και οι πολίτες πνίγηκαν μέσα σε αυτά, προφανώς αναζήτησαν λύσεις σε ακρότητες και άκρα". Ώστε "προφανώς" και "άκρα"...

* Παράλληλα με την ακροδεξιά ρητορεία, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απευθύνθηκε στην παράταξη του  Ν. Κακλαμάνη: "Ξέρει πολύ καλύτερα από εμένα πώς μπορεί να είναι χρήσιμος στον εαυτό του, στην παράταξη και την Αθήνα. Προσωπικά εξακολουθώ να απευθύνω πρόσκληση στους φίλους και υποστηρικτές του κ. Κακλαμάνη ότι δεν είναι ώρα για προσωπικές στρατηγικές και προσωπική δικαίωση. Κάθε ψήφος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι εξαιρετικά κρίσιμη"... Τόσο που να μην καταδικάζεις την εγκληματική δράση της Χ.Α.

* "Έχει δίκιο ο κ. Σπηλιωτόπουλος ότι δεν είναι ώρα για προσωπικές στρατηγικές" ανταπάντησε ο Ν. Κακλαμάνης χρεώνοντας στον ανθυποψήφιό του κάθοδο στον δημοτικό στίβο "με μοναδικό στόχο την πολιτική του διάσωση". Κατηγορώντας τον παράλληλα ότι αντιγράφει τις θέσεις του, τονίζει ότι "ο κ. Σπηλιωτόπουλος, με πρωτοφανή τρόπο, προσβάλλει τους Αθηναίους χαρακτηρίζοντας τον συνδυασμό μας ως μικρό και τον δικό του ως μεγάλο!!! Ας περιμένει να αποφασίσουν με την ψήφο τους οι Αθηναίοι" τονίζει εκτιμώντας ότι ο Ά. Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται σε "πανικό" και "δεν μπορούν να τον σώσουν πια οι δημοσκοπικές αλχημείες".

Πώς κρίνετε την υποψηφιότητα του Γ. Σακελλαρίδη, "δεν είναι απαραίτητο το νέο αίμα που χρειάζεται και ο Δήμος Αθηναίων;", ρωτήθηκε ο Ν. Κακλαμάνης στην "Athens Voice". "Ο Γαβριήλ" απάντησε, "εκπροσωπεί για μένα ένα κομμάτι που έλειπε από προηγούμενες αναμετρήσεις. Είναι δυναμικός και ενθουσιώδης και πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση ώστε να διεκδικεί περισσότερα, με μέθοδο, πρόταση και πρόγραμμα". Παρά την αντιπαράθεση, αν μη τι άλλο αναγνωρίζει αυτό που έρχεται.

Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει, η τακτική Αρναουτάκη

* Για την ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού στον πρωτογενή τομέα μιλούσε ο Μ. Κριτσωτάκης σε debate στα τοπικά κανάλια, όταν άκουσε τον απερχόμενο περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη να του απαντά: "Μα τι λέτε, κ. Κριτσωτάκη, αφού και οι δικοί σας οι περιφερειακοί σύμβουλοι τον ψηφίσανε".

Εύλογα απάντησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Αγγελάκη και Μανώλης Βαρδουλάκης θυμίζοντας στον κ. Αρναουτάκη ότι στο "περιφερειακό συμβούλιο τον Φεβρουάριο του 2012 είχαμε διατυπώσει σοβαρές διαφωνίες και καταψηφίσαμε" δημοσιεύοντας μάλιστα τις διαφωνίες για τη διαδικασία, τη στρατηγική και τους στόχους στον τοπικό ημερήσιο Τύπο.

"Επανειλημμένα είχαμε διαφωνήσει με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη κ. Βρέντζου για τη διαχειριστική και μόνο αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του πρωτογενή τομέα μέσω της αγροτοδιατροφικής σύμπραξης και τις διάφορες συμμετοχές σε εκθέσεις και διαφημιστικές δράσεις μεγάλου κόστους και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας", τονίζουν εκτιμώντας πως αφού αυτά τα γνωρίζει ο κ. Αρναουτάκης, η "οικτρή ψευδολογία" του δείχνει την "αδυναμία του να υπερασπιστεί την ανύπαρκτη αναπτυξιακή πολιτική του", αποτέλεσμα της υπάκουης εκτέλεσης των μνημονιακών πολιτικών "που απαξίωσαν την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέσω του οικονομικού και θεσμικού στραγγαλισμού της".

Αγλ. Κυρίτση: "Επιτέλους, λίγη τσίπα"

"Εκτός πραγματικότητας" χαρακτηρίζει, φυσικά, η Αγλαΐα Κυρίτση την ανακοίνωση της Τ.Ε. Σάμου - Ικαρίας του ΚΚΕ που κατηγορεί την ίδια και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Ε. Μαρώλια ότι δήθεν διαδίδουν πως είναι ΚΚΕ: "Αναδεικνύει ένα πρωτόγνωρο για την Αριστερά και κυρίως για τους κομμουνιστές ήθος. Τα ψέματα, σύντροφοι, δεν ταιριάζουν στην Αριστερά και η συκοφαντία είναι δοκιμασμένη πρακτική άλλων πολιτικών χώρων", απαντά η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου επισημαίνοντας ότι η αγωνιστικότητα και το ήθος δεν κρίνονται από "φήμες" σαν αυτές που επικαλείται το ΚΚΕ. "Κρίνεται απ' το πόσο συμβάλλει απ' το μετερίζι του ο καθένας από εμάς στον καθημερινό αγώνα για το καλό του λαού και του τόπου. Μ' αυτό αναμετριόμαστε όλοι μας και απ' αυτό κρινόμαστε. Επιτέλους, λίγη τσίπα".

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL