Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Επίδομα πολυτέκνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίδομα πολυτέκνων

- Επίδομα πολυτέκνων: Την έκδοση νέου κανονιστικού πλαισίου για τη χορήγηση αναβαθμισμένων τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων ή τουλάχιστον την επαναφορά τους στα επίπεδα που ίσχυαν μέχρι 31.12.2012, προτείνουν οι Αγνή Καλογερή, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος και Ευαγγελία Αμμανατίδου επισημαίνοντας ότι ο υπολογισμός των επιδομάτων στο εισόδημα στερεί σε πολύτεκνους το δικαίωμα στο επίδομα (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας).

- Εκλογικοί κατάλογοι Ε.Ε.: Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει πάρει καμία απόφαση για να δημιουργηθούν οι Ειδικοί Κατάλογοι Κατοίκων Ε.Ε. για όσους Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στους Εκλογικούς Καταλόγους και επιθυμούν να ψηφίσουν στη χώρα της Ε.Ε. όπου διαμένουν, τονίζουν οι Δημήτρης Τσουκαλάς, Όλγα Γεροβασίλη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιάννης Ζερδελής, Νίκος Μιχαλάκης, Μαρία Διακάκη και Παναγιώτης Κουρουμπλής σημειώνοντας ότι υπάρχουν σαφείς και περιοριστικές προθεσμίες (υπουργείο Εσωτερικών).

- Παράνομη χωματερή στη Χάλκοβα Πύργου: Τη διακοπή της εναπόθεσης και ταφής απορριμμάτων στην αναδασωτέα έκταση στη Χάλκοβα στον Πύργο Ηλείας, ζητάει η Έφη Γεωργοπούλου τονίζοντας ότι δεν εφαρμόστηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β 3290 - 24.12.2013 ημερομηνία κυκλοφορίας 27.12.2013) για τη μεταφορά 2.500 τόνων αστικών στερεών αποβλήτων του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας στη Φυλή (υπουργεία Περιβάλλοντος, Εσωτερικών).

- Λιμενικός σταθμός Μάνης: Την ανάκληση της απόφασης για υποβάθμιση του λιμενικού σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε λιμενικό φυλάκιο, ζητάει ο Θανάσης Πετράκος, σημειώνοντας ότι για οποιοδήποτε περιστατικό στην περιοχή θα απαιτούνται τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να μεταβούν λιμενικοί (υπουργείο Ναυτιλίας).

- Ψυχιατρείο φυλακών Κορυδαλλού: Την καθυστέρηση στην ένταξη του Ψυχιατρείου, του Νοσοκομείου Κορυδαλλού και των Ειδικών Θεραπευτικών Καταστημάτων Τοξικομανών στο ΕΣΥ, επισημαίνουν οι Τάσος Κουράκης, Βασιλική Κατριβάνου, Κώστας Μπάρκας και Αντρέας Ξανθός προειδοποιώντας για κενό στην παροχή ιατρικής φροντίδας προς τους κρατουμένους (υπουργεία Δικαιοσύνης, Υγείας).

- Πιστώσεις στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης έχει την χαμηλότερη πίστωση ανά δικαιούχο στο πρόγραμμα "Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης κοινής αγοράς", επισημαίνει ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ρωτώντας πού οφείλεται η διαφοροποίηση (υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Μακεδονίας - Θράκης).

- Νοσοκομείο Πύργου: Δεν παρέχεται στοιχειώδης θέρμανση για την ομαλή ανάρρωση στους ασθενείς στο νοσοκομείο Πύργου, καταγγέλλει η Έφη Γεωργοπούλου αναφέροντας ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων κλινοσκεπασμάτων (υπουργείο Υγείας).

- Μεταγγίσεις θαλασσαιμικών: Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η βοήθεια" αναβάλλονται μεταγγίσεις ασθενών με θαλασσαιμία λόγω έλλειψης σε αίμα, τονίζει ο Χρήστος Καραγιαννίδης ζητώντας παρέμβαση ώστε να συνεχιστούν αδιάλειπτα οι μεταγγίσεις αίματος (υπουργείο Υγείας).

- Προσωπική διαφορά υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών: Την καταβολή της ονομαζόμενης "προσωπικής διαφοράς" στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθηκαν το 2012 με βάση τον νόμο 2643/98, ζητάει ο Κώστας Μπάρκας αναφέροντας ότι πρέπει να δοθεί αναδρομικά, όπως την έλαβαν και οι προσληφθέντες με την προκήρυξη 1Γ/2008 με τους οποίους έχουν τα ίδια προσόντα (υπουργείο Οικονομικών).

- Κατάργηση ΔΕΥΑ: Την ενίσχυση της λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, προτείνουν οι Γιάννης Σταθάς και Χαρά Καφαντάρη τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν, ως φορείς, την εκτέλεση έργων υποδομής και μέσω του ΕΣΠΑ και να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων (υπουργείο Εσωτερικών).

- Δυσμενής μετάθεση συνδικαλιστή Γ. Μαστρογιάννη: Στο θέμα της δυσμενούς μετάθεσης του εργαζόμενου στην εταιρεία φύλαξης Brink's security Γιώργου Μαστρογιάννη έπειτα από εκλογή του στο Δ.Σ. κλαδικού σωματείου, επανέρχεται η Δέσποινα Χαραλαμπίδου καταγγέλλοντας ότι καλείται σε απολογίες για ανυπόστατες κατηγορίες (υπουργείο Εργασίας).

- Ρόδος και Ταμείο Αλληλεγγύης Ε.Ε.: Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την επανόρθωση των καταστροφικών ζημιών από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Ψέριμο το Νοέμβριο 2013, προτείνει ο Δημήτρης Γάκης ζητώντας να υποβληθεί αίτηση για οικονομική ενίσχυση βάσει του Κανονισμού 2012/2002 και να ενταχθεί η Ψέριμος ακόμη και αν δεν πληρεί τα ποσοτικά κριτήρια (υπουργείο Εσωτερικών).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL