Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Κουτσουμπολιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Κουτσουμπολιά

Ο Χαρίλαος πέταξε έξω από το ΚΚΕ με τις κλωτσιές τον Λαφαζάνη, τον στόλισε όπως μόνο ο καπετάνιος ήξερε και τον αποκαλούσε, ειδικά αυτόν αλλά και τους γύρω του, εκφραστές του επιστημονικού οπορτουνισμού. Αυτή τη βαρυσήμαντη για τους ιστορικούς μαρτυρία κατέθεσε στην τελευταία συνέντευξή του, στην "Ελευθεροτυπία", ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε στην ίδια συνέντευξη και σε ρόλο ειδικού επί των επενδύσεων. Η άρχουσα τάξη επενδύει πιο πολύ στον Λαφαζάνη από ό,τι στον Τσίπρα, αποφαίνεται.

Δεν έχει κανένα νόημα να διαψεύσει κανείς κουτσομπολιά ή, πιο σωστά, Κουτσουμπολιά. Η να χωθεί σε ένα παρελθόν το οποίο είναι αυτό ακριβώς - παρελθόν. Ή να θυμίσει, αφού αυτός ήρξατο χειρών αδίκων, στον νυν ηγέτη του ΚΚΕ τη γνώμη του Χαρίλαου γι' αυτόν, τότε. Έχει όμως, ίσως, σημασία, να αναρωτηθεί κανείς: Σε τι ακριβώς επενδύει ο Δημήτρης Κουτσούμπας πέφτοντας τόσο χαμηλά; Τι καλό μπορεί να προσδοκά ένας πολιτικός αρχηγός, και μάλιστα κομμουνιστής, όταν αντιμετωπίζει πολιτικούς του αντιπάλους με όρους κουτσομπολιού;

Προφανώς το ίδιο που περιμένει και επιδιώκει κάθε χρήστης της μεθόδου. Τον διασυρμό των προσώπων που αποτελούν στόχο του κουτσομπολιού και μέσω αυτού τον διασυρμό των απόψεών τους. Τη μετάθεση της συζήτησης από το τι πραγματικά λέει και κάνει ο καθένας -και ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ- σήμερα στο τι φανταστικά έγινε πριν είκοσι πέντε χρόνια. Το στρίβειν διά του κουτσομπολιού εν ολίγοις από την πραγματικότητα που θέτει ερωτήματα και απαιτεί απαντήσεις. Και δεν έχει τα κότσια ούτε να αναλάβει την ευθύνη για την κλοτσοπατινάδα της πολιτικής του ο Δημήτρης Κουτσούμπας - καταφεύγει πονηρά στα κουτσομπολιά της θείας Μαριγούλας για κλωτσιές του Χαρίλαου.

Όταν όμως ο γενικός του ΚΚΕ γίνεται γενικώς θεία Μαριγούλα και ανατρέχει στον τσελεμεντέ του κουτσομπολιού για να μαγειρέψει βρούβες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχει πρόβλημα. Δεν αρκούν, προφανώς, οι εμπύρετες καταγγελίες περί οπορτουνισμού. (Παρεμπιπτόντως, σύντροφε Κουτσούμπα, ο καιροσκοπισμός δεν πάει μαζί με τον οπορτουνισμό, όπως εμβριθώς αναφέρετε, απλώς είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα - ο καιροσκοπισμός είναι ελληνική μετάφραση του οπορτουνισμού). Κι αφού δεν αρκούν τα θεωρητικά της ανοησίας επιστρατεύονται οι ανοησίες της κλωτσιάς.

Ο Χαρίλαος όμως κλωτσούσε τουλάχιστον, αν και σίγουρα όχι εκείνους που υποστηρίζει ο γενικώς. Δεν κλωσούσε ξένες κλωτσιές...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL