Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι ιστορική και καταλυτική (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Τσίπρας: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα είναι ιστορική και καταλυτική (video)

//www.youtube.com/embed/uBWR96E5LmU?rel=0

Δημοψήφισμα "ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις διπλές κάλπες σε περιφερειακές και ευρωεκλογές, ανοίγοντας σήμερα τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής στο Cine Κεραμεικός.

Δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "η ανατροπή που ονειρευτήκαμε, για την οποία παλέψαμε και η οποία θα ξεκολλήσει τη χώρα από το μνημονιακό βάλτο είναι επί θύραις", προσθέτοντας πως " η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα θα είναι ιστορική θα είναι καταλυτική [...] Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της Αριστεράς, νίκη της δημοκρατίας".

Ψηφοδέλτια νίκης και ανανέωσης

Αναφερόμενος, μάλιστα στις υποψηφιότητες, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι "η παρουσία νέων και ικανών στελεχών μας ως επικεφαλής των συνδυασμών μας σε κεντρικούς δήμους και περιφέρειες" συνιστά "ψηφοδέλτια νίκης και ανανέωσης" και "ψηφοδέλτια φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής μας ζωής [...] που δεν έχουν σκοπό μόνο να νικήσουν, αλλά να κινητοποιήσουν, να βάλουν στη πρώτη γραμμή το πιο δυναμικό, το πιο ριζοσπαστικό δυναμικό των τοπικών κοινωνιών".

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας "ενώ στην Ευρώπη τόσο η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, συναντούν σημαντική απήχηση και ενισχύουν το κίνημα κατά του αυταρχισμού και της λιτότητας, το ακροδεξιό επιτελείο του κυρίου Σαμαρά δεν φείδεται λάσπης και συκοφαντίας για να μειώσει τη σημασία της και να την εμφανίσει περίπου ως αντεθνική πράξη".

"Νεοκτονία" και καταστολή η "απάντηση" της κυβέρνησης

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για "νεοκτονία", υπενθυμίζοντας ότι "χιλιάδες νέες και νέοι όχι μόνο δεν εκπροσωπούνται, αλλά αντιμετωπίζονται από τη μνημονιακή κυβέρνηση είτε ως εχθροί, όταν αντιστέκονται και διαδηλώνουν, είτε ως πελάτες του άθλιου συστήματος που έχει αναδείξει το ρουσφέτι και το μέσο σε κοινωνικό κανόνα". Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, μάλιστα, στην επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές έξω από γραφείο του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη χαρακτηρίζοντάς την "επιχείρηση ωμής βίας και καταστολής", την ώρα που "οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, το προηγούμενο Σάββατο, αφέθηκαν εντελώς ανενόχλητοι να καταλαμβάνουν τον χώρο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να επιτίθενται σε κοινωνικά στέκια και να σπάνε τζάμια σε κατοικίες απλών ανθρώπων".

"Είναι κρίμα για τη Νέα Δημοκρατία αυτή η κατάντια", είπε επικριτικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας: "Είναι κρίμα για τη συντηρητική παράταξη να μετεξελίσσεται σε ένα κακό μείγμα Δικτύου 21 και προδικτατορικής ΕΡΕ. Σε ένα κακέκτυπο της ιστορικής παράταξης της μεταπολιτευτικής δεξιάς, που ακυρώνει κάθε ίχνος πολιτικής και θεσμικής αξιοπρέπειας".

Πανικόβλητος ο Σαμαράς στο ενδεχόμενο εκλογών

Σε αυτό το σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι αναγκαία "μια μάχη της αλλαγής με τη στασιμότητα, του νέου με το παλιό και φθαρμένο, της δημοκρατίας με τον αυταρχισμό, της ανατροπής με την υποτέλεια, του πολίτη με τον υπήκοο". Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι "πανικόβλητος" και "στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", φοβούμενος το ενδεχόμενο εκλογών. Επέκρινε, μάλιστα, τα τεχνάσματα Σαμαρά για να αποφύγει το ενδεχόμενο εκλογών και σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "όσο διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης". Ενώ για την παρουσία του πρωθυπουργού στην Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: "Ήρθε στην Βουλή για να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ για να εξηγήσει επί 20 λεπτά γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ και έβριζε επί 20 λεπτά την αντιπολίτευση με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος".

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό "βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου", που τώρα "ο φόβος του δεν κρύβεται", καθώς "είναι φόβος και των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα". Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση για καθεστωτική συμπεριφορά και απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά είπε πως "πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη".

Φως σε όσα θέλουν να κουκουλώσουν

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για Δικαιοσύνη και τόνισε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ "θα ρίξουμε φως σε όλα όσα με ζέση προσπαθούν να κουκουλώσουν" με συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο. "Τι άλλαξε και ο Σαμαράς έγινε εν μια νυκτί από πολέμιος υποστηριχτής του Μνημονίου;", διερωτήθηκε υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός "ζήτησε, στις αρχές του Γενάρη, ο κ. Σαμαράς από τον κ. Σούλτς, να μην έρθει στην Αθήνα η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που εξετάζει τα έργα και τις ημέρες της τρόικας."

"Πιστεύουν άραγε ότι μπορεί η προπαγάνδα τους να πιάσει τόπο στους καιρούς της καταστροφής που ζούμε;", συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση ότι "η διαφθορά και η διαπλοκή όχι μόνο δεν τερματίστηκαν με την αρχή της κρίσης, αλλά γιγαντώθηκαν και συνθλίβουν κυριολεκτικά τη χώρα στα πλοκάμια τους". Αναφορικά με τις συλλήψεις όσων εμπλέκονται με μίζες και την επιστροφή των "κλεμμένων", ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "με εντολή του κυρίου Σαμαρά, διατυμπανίζουν ότι επιστρέφονται στο δημόσιο και θα μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες 17 εκατομμύρια ευρώ", αλλά όπως είπε: "Η χώρα καταστρέφεται, οι άνθρωποι καταστρέφονται, ο χορός των δισεκατομμυρίων συνεχίζεται, κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί τρεις άνθρωποι, για να ελαφρύνουν τη θέση τους απέναντι στη δικαιοσύνη, επέστρεψαν μερικά ψίχουλα από το όργιο της μίζας".

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL