Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Επιμένει στην αλά καρτ επιδότηση εργαζομένων η κυβέρνηση χωρίς ρήτρα μη-απόλυσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιμένει στην αλά καρτ επιδότηση εργαζομένων η κυβέρνηση χωρίς ρήτρα μη-απόλυσης

"100 έως 200 χιλιάδες απολύσεις θα προκύψουν από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ το μήνα, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον εφαρμοστεί" υποστήριξε ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των νέων.

"Υπολόγισε" δε, σε 6 δισ. το κόστος της απόδοσης του επιδόματος ανεργίας, ύψους 451 ευρώ για δυο χρόνια, όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε 5 δις επιπλέον το κόστος από την επαναφορά των συντάξεων και των δώρων στα προ της κρίσης επίπεδα.

"Δυστυχώς αυτές οι προτάσεις είναι ανεφάρμοστες σε ένα κόσμο που αλλάζει" είπε ο Υπουργός κατά τη δευτερολογία

Σε απάντηση του Υπουργού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, αντιπαρέβαλε -μεταξύ άλλων- τις περίφημες λίστες πιθανών φοροφυγάδων οι οποίες παραμένουν αναξιοποίητες, την αποφυγή της φορολόγησης των offshore και την εν γένει απροθυμία της κυβέρνησης να χτυπήσει τη μεγάλη φοροδιαφυγή, ενώ εξήγησε ότι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και τα έσοδα του κράτους.

Ο Π. Κουρουμπλής, επέμεινε να ρωτά τον υπουργό εργασίας αν για τις εξαγγελθείσες 440000 θέσεις εργασίας του προγράμματος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων έχει προβλεφθεί ρήτρα μη απόλυσης.

Ο Υπουργός απάντησε ότι υπάρχει ρήτρα εναντίον της ανακύκλωσης εργαζομένων, δηλαδή της απόλυσης εργαζομένων προκειμένου να προσλαμβάνεται ένας φτηνότερος νέος, υποστήριξε όμως ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις την επιχείρηση να κρατήσει κάποιον, μετά τη λήξη του προγράμματος. Αντιπαρέβαλε δε, τα κίνητρα χρηματοδότησης του μη μισθολογικού κόστους με τη ρήτρα που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι όμως που απέχει πολύ από αυτό που ισχύει στην Ευρώπη.

"Τόσο στη Σουηδία, όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχει ρήτρα μη απόλυσης για επιδοτούμενους εργαζομένους από το κράτος", επεσήμανε ο Π Κουρουμπλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL