Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Συμμορίες στο δάσος του Σέργουντ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμορίες στο δάσος του Σέργουντ

Αυτή η περιβόητη αφίσα της Ν.Δ., που διαλαλεί ότι 17.700.000 ευρώ από μίζες ο κ. Σαμαράς θα τα μοιράσει στον λαό, δεν είναι απλώς χυδαία αισθητικά ή πολιτικά, όπως είπαν πολλοί. Είναι χυδαία ιδεολογικά. Προδίδει αυτό που πράγματι είναι η φύση της, η ψυχή της.

Στη νεοδημοκρατική ιδεολογία, ο Ρομπέν των Δασών είναι ένας βλάκας ή ένας επικίνδυνος τρομοκράτης, γιατί έκλεβε από τους πλούσιους και τα μοίραζε στους φτωχούς αντί να τα βαστάει για τον εαυτό του.

Στο δάσος του Σέργουντ, ένας Ρομπέν που θα έκλεβε για την καλοπέρασή του δεν θα άντεχε ούτε μια μέρα. Ο λαός του δάσους θα τον είχε πάρει στο κυνήγι με τις πέτρες και τα βέλη.

Στο δάσος του "Ελάντα" ο κ. Σαμαράς πλασάρεται σαν προστάτης των απόκληρων και των κατατρεγμένων γιατί μοιράζει (λέει) στους απόκληρους και τους κατατρεγμένους κάτι ψίχουλα από την περιουσία που τους είχαν βουτήξει οι γαλάζιες και πράσινες συμμορίες που λεηλατούσαν τον τόπο.

Αντίστοιχης ιδεολογικής χυδαιότητας είναι και το θέμα των φορολογικών νομοσχεδίων. Όπως υποστηρίζει ο γαλαζοπράσινος θησαυροφύλακας (ο επί της Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρας), κλέβει από τους πλούσιους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δώσει κάποτε στους φτωχούς. Το ότι οι φτωχοί μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι υφίστανται χειρότερη λεηλασία είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, την οποία οι φτωχοί θα πρέπει να παραβλέψουν, αφού όλα αυτά γίνονται για το καλό τους. Και οι γαλαζοπράσινοι βουλευτές που περιοδεύουν στα τηλεπαράθυρα για να υποστηρίξουν τη "δίκαιη αρπαγή" φαντάζουν σαν αναρχοαυτόνομοι που υπερασπίζονται τις λαϊκές απαλλοτριώσεις.

Το όλον παραμύθι, επαναλαμβάνω, δεν είναι απλώς γελοίο, είναι αποκαλυπτικό της χυδαιότητας αυτής της συγκυβέρνησης. Από τη χοντρή λεία της διαχρονικής λεηλασίας στον λαό του δάσους θα δοθούν, εν όψει εκλογών, κάτι ψιλά. Όπως η δημιουργία 450.0000 θέσεων... ευκαιρίας που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Τι σημαίνει "θέσεις ευκαιρίας" αδυνατώ να κατανοήσω, αλλά υποψιάζομαι ότι δεν πρόκειται απλώς για λεκτικό ακροβατισμό. Ότι κάποιοι "ακροβάτες" θα βρουν μια ακόμη ευκαιρία να τα "κονομήσουν". Ακόμη και ο σερίφης του Σέργουντ ήταν πιο ειλικρινής στις πράξεις του και πιο δίκαιος στη μοιρασιά. Τουλάχιστον αυτός, όταν έκαιγε τα χωριά των κολλήγων και τους άρπαζε τη σοδειά, δεν το ονόμαζε "δίκαιη οικονομική πολιτική" και "αναπτυξιακό πρόγραμμα".

Θα μου πείτε ότι οι πολιτικοί δεν λένε όλα τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι ουδείς παρουσιάζεται λέγοντας "θα σας αλλάξω τα φώτα". Να συμφωνήσω ότι έχουμε ως δεδομένο πως μια δόση παραπλάνησης ήταν ώς τα σήμερα προεξοφλημένη και ανεκτή. Αλλά αυτή η συγκυβέρνηση έχει υπερβεί κάθε όριο. Γιατί λοιπόν να μην το παίζει ο κ. Σαμαράς Ρομπέν των Δασών και ο κ. Βενιζέλος καλόγηρος Τακ;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL