Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Η αστεία μονταζιέρα, έμπλεξε τα αστεία με τα σοβαρά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αστεία μονταζιέρα, έμπλεξε τα αστεία με τα σοβαρά...

Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά η "μονταζιέρα", η οποία απομόνωσε και χρησιμοποίησε το ειρωνικό σχόλιο του Μανώλη Γλέζου για τα σενάρια συγκυβέρνησης, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που διακινούν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Η φράση που απομονώθηκε είναι η εξής: «Όσο για την πρόταση που μας ήρθε, δείχνει ότι η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της γι αυτό και ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ» και πρόσθεσε: «Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση». Το "Βήμα" διέγνωσε έντονο προβληματισμό και δυσφορία στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ως "Ναι" στην συγκυβέρνηση, ερμήνευσαν τη δήλωση τα Παραπολιτικά, ενώ το πρόθυμο πάντοτε Πρώτο Θέμα, δεν διστάζει να το πάει παρακάτω, λέγοντας μας ότι τα μάζεψε ο Γλέζος με δεύτερη δήλωση κοκ.

«Βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει»

«Ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία και συνεπώς επικίνδυνοι, ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας» σχολίασε η Κίνηση Ενεργοί Πολίτες σχετικά με την διαστρέβλωση των όσων είπε ο Μανώλης Γλέζος νωρίτερα στην Βουλή για το ζήτημα ενδεχόμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ενεργοί Πολίτες μιλούν για «βόμβα παραπληροφόρησης από τους πανικόβλητους χειροκροτητές της συγκυβέρνησης που καταρρέει» κι υπογραμμίζουν ότι «είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας».

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά και του Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, ο οποίος πήρε το λόγο λίγο αργότερα στη Βουλή: "Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ; Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας. Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία. Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα……"

Αλλά εδώ υπάρχει κι ένα θέμα για τη σχέση της μονταζιέρας και των ΜΜΕ. Αντιλαμβάνονται άραγε οι συνάδελφοι τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τις δυο παρατάξεις; Τις εξηγούν στον κόσμο, του δίνουν τα εφόδια που χρειάζεται για να κάνει τις πιο ωφέλιμες για όλους μας επιλογές; Η τρέχουν απλώς να ρίξουν νερό στο Μύλο μιας κυβέρνησης που προστατεύει διεφθαρμένα στελέχη και ξεπουλάει τη χώρα και τον κόσμο της εργασίας στους δανειστές και τους τοκογλύφους; Κι αν έχουν δική τους γνώμη και συμβολή στη δημόσια συζήτηση, είναι τυχαίο που ερμηνεύουν τα πράγματα κατά πως τα βλέπει η γνωστή μονταζιέρα;

Ας επαναλάβουμε τη δήλωση Γλέζου λοιπόν: Αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού, αν σταματήσει να αρπάζει από τον λαό για να σώσει τις τράπεζες, τότε ίσως αποκατασταθεί και η δικαιοσύνη αλλά και αυτή η λειτουργία του Τύπου. Και που ξέρεις; Ίσως τότε αρχίσουμε να βάζουμε και παρόμοιους τίτλους. Ως τότε, ας καταλάβουν οι συνάδελφοι την ειρωνεία του δικού μας κειμένου:

Σύντροφε τα έμαθες τα νέα; Η μονταζιέρα μάς θέλει στην κυβέρνηση

ρεπορτάζ: Κώστας Παπαγιάννης

σχόλιο: Ματθαίος Τσιμιτάκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL