Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συζήτηση και ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (video)

Με 151 ψήφους υπέρ και 122 ψήφους κατά, η Βουλή ενέκρινε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ * Τα video των τοποθετήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Περατώθηκε η συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής, για το νομοσχέδιο που δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό 66% του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας). Με 151 ψήφους υπέρ και 122 ψήφους κατά, η Βουλή ενέκρινε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση.
Θα συνεχιστεί η συζήτηση επί των άρθρων.

 

16:02 Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος στο βήμα.

 

15:25 Στο βήμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

 

15:17 Συνεχίζεται η συζήτηση επί των επιμέρους άρθρων του νομοσχεδίου

15.05  Με 151 ψήφους υπέρ και 122 ψήφους κατά, μετά το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο που δρομολογεί την ιδιωτικοποίηση σε ποσοστό 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)

14:35 Ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία

13:20 Πραγματοποιούνται ομιλίες των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και θα ακολουθήσει η ονομαστική ψηφοφορία

 

12:54 Ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

" ….Αλλά γι αυτά τα οποία συζητάμε εδώ και καιρό, τα τόσο σοβαρά, πόσο ασχολούνται τα δελτία των «8», οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από σας στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων ΜΜΕ; Γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, που απ΄ όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται στρατηγικές, προσεγγίσεις διαφορετικές.. Πόσο ασχολούνται; Καθόλου.

Με τι ασχολούνται; Με την πρόσκληση, λέει, να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα … coalition γερμανικό στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;

Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας.

Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία.

Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα……"

 

 

12:10 Στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου

 

12:02 Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου

 

11:56 Ο Δημήτρης Γελαλής στο βήμα

 

11:37 Στο βήμα ο Δημήτρης Τσουκαλάς

 

11:31 Στο βήμα  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος

 

11:24 Στο βήμα ο Μανώλης Γλέζος. "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη καθώς στηρίζεται σε 50 βουλευτές που «έκλεψε» από τα υπόλοιπα κόμματα μέσω του "καλπονοθευτικού" νόμου.

 

 

11:05 Στο βήμα η Νάντια Βαλαβάνη

 

 

10:50 Στο βήμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη

 

10:45 Τοποθέτηση του Δημήτρη Στρατούλη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια