Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Π. Σκουρλέτης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πουν, «Γιάννη ξέχνα το» (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να πουν, «Γιάννη ξέχνα το» (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/C6dOJnEUELc

Η αφήγηση από την πλευρά της κυβέρνησης περί success story, πρωτογενούς πλεονάσματος και κατάργηση του Μνημονίου την Άνοιξη στην πραγματικότητα οδηγεί σε νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, μετά τις εκλογές. Αποτελεί μια πολιτική παραχώρηση που κάνουν οι δανειστές στους ανθρώπους τους στην Ελλάδα τόνισε ο Π. Σκουρλέτης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στο Star.

Μία στις δύο ελληνικές οικογένειες ζουν με τις συντάξεις των παππούδων τους ενώ η υγεία και η παιδεία είναι συνεχώς όλο και για λιγότερους. Το 2008 είχαμε δανειστεί 39 δις. ευρώ, τα 26 δις. πήγαν για τοκοχρεωλύσια, τα 11 δις για τόκους και τα 2,5 για εξοπλιστικά προγράμματα. Αντιθέτως τίποτα από αυτά δεν πήγε για μισθούς και συντάξεις, ή για το «υπερδιογκωμένο» όπως λέγεται, κοινωνικό κράτος.

Ακόμα και αν πετύχει το πρόγραμμα πρέπει να δίνουμε 9 δισ. ευρώ ετησίως. Προτεραιότητα λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλη από την βιωσιμότητα του χρέους και αυτό μπορεί να γίνει εφικτό, μόνο αν απαιτήσουμε ένα γενναίο κούρεμα.

Τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή που ο Γ. Στουρνάρας λαμβάνει την απάντηση από τον Όλι Ρεν, «Γιάννη ξέχνα το» και ο Γιάννης να το ξεχνάει…

Υπάρχουν δύο σχέδια: α) η πλήρη υποταγή στους δανειστές, όπως εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με την τελευταία μάλιστα να έχει ξεγελάσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν θα διαπραγματευτεί και β) η ουσιαστική για πρώτη φορά διαπραγμάτευση με εντολή του ελληνικού λαού. Τέλος έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Το «επαχθές» του χρέους αποτελεί ένα νομικό όρο και είναι ανεξάρτητο από το αίτημα για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε τέλος ότι μόνη λύση για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας στην Ευρώπη είναι ο συντονισμός των αγώνων των Ευρωπαίων εργαζομένων.

Με υψηλούς τόνους επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τις δανειακές συμβάσεις καθώς και ότι υπονομεύει τη δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομοθετείτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχετε καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, τα υπουργικά συμβούλια και ο πρωθυπουργός απαξιώνει να παρευρεθεί στη Βουλή; Τι δημοκρατία είναι αυτή;»

"Έχετε υποκαταστήσει τον πολιτικό σας λόγο με ψεύδη"

//www.youtube.com/embed/2Zk3hxyQCQo?rel=0

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε για άλλη μια φορά τη θέση του Die Linke για το κατοχικό δάνειο καθώς επανειλημμένως η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις αλλοιώνοντας την σαφή και ξεκάθαρη θέση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς. "Προΐσταστε μιας μονταζιέρας η οποία το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην αυτογελοιοποίηση μια ολόκληρη παράταξη με τα διαρκή ψέμματα που λέτε. Έχετε υποκαταστήσει τον πολιτικό σας λόγο με ψεύδη".

Κ.Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL