Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
"Τομή στην ελληνική ιστορία μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Τομή στην ελληνική ιστορία μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ"

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

"Τομή στην ελληνική ιστορία μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ"

Για το ενδεχόμενο να αποτελέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή παρένθεση ερωτάται, μεταξύ άλλων, ο Αριστείδης Μπαλτάς στο "Βήμα της Κυριακής" και δίνει την απάντηση που ακολουθεί:

"Αν γίνει τελικώς κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η μια εκδοχή (σ.σ.: των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων) λέει ότι θα καταρρεύσει υπό το μέγεθος των προβλημάτων, άρα θα αποτελέσει μια σύντομη παρένθεση. Η δεύτερη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθεί, θα κάνει δηλαδή λίγο - πολύ τα ίδια [...] (και εν τέλει) θα γίνει ακίνδυνος. [...] Και τα δυο αυτά ενδεχόμενα είναι υπαρκτοί κίνδυνοι.

Η ελπίδα μου εδράζεται στην ωριμότητα και το φρόνημα του ελληνικού λαού, που έχει δείξει πολλές φορές στην ιστορία του. Ο φόβος μου, από την άλλη, είναι ότι μπορεί να μην αποδειχθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά αυτό είναι στο χέρι μας. Το βέβαιο είναι ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τομή στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά δεν γίνεται να εγγυηθούμε την επιτυχία προκαταβολικά. Το να πούμε κάτι τέτοιο θα ήταν ανέντιμο, όσο κι αν μοιάζει πως τέτοιες ανέξοδες προκαταβολικές εγγυήσεις μαζεύουν ψήφους. Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί, με επίγνωση ότι δεν είμαστε αλάθητοι αλλά θνητοί και πεπερασμένοι. Έτσι, ναι, έχουμε πολλές και ζωογόνες ελπίδες".

Από τη συνέντευξη του Αριστείδη Μπαλτά, 26.1.2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL