Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας πολυτέκνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας πολυτέκνων

- Τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας πολυτέκνων: Την ελάφρυνση των πολυτέκνων από τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας και την απαλλαγή τους από τον φόρο πολυτελείας προτείνουν οι Θανάσης Πετράκος, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Δημήτρης Γελαλής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ευγενία Ουζουνίδου, Στέφανος Σαμοΐλης και Μαρία Τριανταφύλλου, αναφέροντας ότι τα πολυθέσια αυτοκίνητα των πολυτέκνων είναι εκ των πραγμάτων μεγάλου κυβισμού (υπουργείο Οικονομικών).

- Τιμή φυσικού αερίου: Την άμεση μείωση της τιμής αγοράς του φυσικού αερίου, το οποίο πληρώνουμε ακριβότερο κατά 43% σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ζητούν οι Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Αποστόλου και Ευγενία Ουζουνίδου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ολιγωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών προμήθειας φυσικού αερίου (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Εργοδοτικές εισφορές των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων: Διαφορετικές απαντήσεις έδωσε η κυβέρνηση για την πληρωμή εισφορών των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων επισημαίνει η Νάντια Βαλαβάνη, αναφέροντας ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε ότι οι εισφορές καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης και το υπουργείο Οικονομικών και ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει, ως προς την κύρια σύνταξη τους, ασφαλιστικές εισφορές (υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ: Ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής τηρούνται στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ καταγγέλλουν οι Τάσος Κουράκης, Μαρία Κανελλοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Πάντζας και Πέτρος Τατσόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 δεν υπάρχουν υπηρεσίες καθαριότητας σε κανέναν από τους χώρους φοίτησης (υπουργείο Πολιτισμού).

- Γερμανικά στα Δημοτικά: Πάνω από 1.500 τμήματα στα Δημοτικά σχολεία είναι χωρίς καθηγητή γερμανικής γλώσσας επισημαίνουν οι Μαρία Κανελλοπούλου, Τάσος Κουράκης, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Τζένη Βαμβακά και Έφη Γεωργοπούλου, αναφέροντας ενδεικτικά ότι στην Αχαΐα δεν μετατάχθηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός (υπουργείο Παιδείας).

- ΕΥΔΑΠ: Οσμή σκανδάλου καταγγέλλουν οι Απόστολος Αλεξόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης για την απόφαση της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού συμβιβασμού, σύμφωνα με το οποίο, έναντι διεκδικήσεων τελεσίδικων και αμετάκλητων αποφάσεων 129,7 εκατ. ευρώ κεφαλαίων και τόκων από μισθολογικές οφειλές παρελθόντων ετών, αποδέχεται να καταβάλει αποζημιώσεις 55 εκατ. ευρώ (υπουργείο Υποδομών).

- Επαναδιαπραγμάτευση αγωγού South Stream: Αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τη Ρωσία για τον αγωγό South Stream ρωτούν οι Θανάσης Πετράκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ευγενία Ουζουνίδου και Απόστολος Αλεξόπουλος, επικρίνοντας την απαράδεκτη απαίτηση της Κομισιόν να ακυρωθεί στην ουσία η συμφωνία Ελλάδας - Ρωσίας που προωθείται από την Gazprom (υπουργείο Περιβάλλοντος).

- Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση: Την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που συνεχίζουν να υπάρχουν στα ΕΠΑΛ της χώρας προτείνουν οι Έφη Γεωργοπούλου, Χρήστος Μαντάς, Γιώργος Πάντζας, Τζένη Βαμβακά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Παναγιώτα Δριτσέλη, Απόστολος Αλεξόπουλος, Θεανώ Φωτίου, Τάσος Κουράκης και Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέροντας ότι στην Αχαΐα χάνονται εβδομαδιαίως 300 διδακτικές ώρες, στα Γιάννενα 67 ώρες, ενώ στην Ηλεία μέχρι πρόσφατα στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας χάνονταν 162 ώρες (υπουργείο Παιδείας).

- Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ. για μετανάστες: Τη διερεύνηση των καταγγελιών που εμπλέκουν αστυνομικούς, συνοριοφύλακες και μέλη του Λιμενικού σε υποθέσεις βασανιστηρίων και απάνθρωπης μεταχείρισης ζητούν οι Βασιλική Κατριβάνου, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Νίκος Βούτσης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Ζαχαριάς, Χρήστος Καραγιαννίδης, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς, με αφορμή το ηχητικό απόσπασμα στο οποίο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος φέρεται να προτρέπει υφισταμένους του να κάνουν το βίο αβίωτο σε συλληφθέντες μετανάστες (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας).

- Παράνομη εμπορία μετάλλων scrap: Τις καταγγελίες του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κλοπές μετάλλων scrap και μετασχηματιστών μεταφέρουν οι Γιάννης Σταθάς, Κώστας Μπάρκας, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Στρατούλης, προτείνοντας μέτρα αναβάθμισης του αστυνομικού, οικονομικού και τελωνειακού ελέγχου (υπουργεία Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης).

- Δασαρχεία και έλλειψη καυσίμων: Τη διασφάλιση της διάθεσης καυσίμων στις δασικές υπηρεσίες ζητούν οι Κατερίνα Ιγγλέζη, Ηρώ Διώτη, Χαρά Καφαντάρη και Θανάσης Πετράκος, προτείνοντας μέτρα και προσλήψεις προσωπικού κατά της λαθροϋλοτομίας (υπουργείο Περιβάλλοντος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL