Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
18 °C
14.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
12.0°C13.9°C
0 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.0°C16.6°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Ν. Χουντής: Τώρα όλοι παραδέχονται ότι από το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο για το χρέος (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Χουντής: Τώρα όλοι παραδέχονται ότι από το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο για το χρέος (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/K9CzSQCOd9A?rel=0

«Το πρόβλημα του χρέους είναι ο βρόχος από το οποίο ξεκίνησαν όλα.» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ν. Χουντής επικαλούμενος τα στοιχεία της Eurostat που αναφέρουν ότι το ύψος του χρέους της χώρας είναι 172% (από 129% που ξεκίνησε), μέσα στα 4 χρόνια εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής απάντησε κατηγορηματικά στον βουλευτή της Ν.Δ. που αντιμάχεται φαντάσματα του κλαμπ της δραχμής στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα και αφού συμφώνησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και κάτι πρέπει να γίνει, υπενθύμισε ότι, όταν το 2010 ο ΣΥΡΙΖΑ μίλαγε για αναδιάρθρωση, τον κατηγορούσαν για προδοτική πολιτική!

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους είτε είναι επαχθές είτε όχι και ήταν πάντα σταθερός σε αυτό από την αρχή της κρίσης. «Στόχος μας είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού. Να σταματήσει να θυσιάζεται ως Ιφιγένεια ο ελληνικός λαός, για να σωθούν οι τράπεζες.» Επιπλέον τόνισε ότι «Με την υποχωρητική τακτική δεν λύνεται το πρόβλημα, με τρόικες και μνημόνια, θα διαιωνίζεται.»

Έθεσε το πρόβλημα του χρέους στο πλαίσιο της Ευρώπης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός πανευρωπαϊκού προβλήματος χρέους. Δεν πρόκειται για ένα στενό πρόβλημα μίας χώρας, ούτε για ένα συριζαϊκό αίτημα.

Τελειώνοντας πρόσθεσε, ότι τα Μνημόνια είναι παράνομα και αυτό επιβεβαιώνεται πλέον όλο και περισσότερο από ευρωπαϊκούς κύκλους, πχ. Επιτροπή ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα λοιπόν, οι ίδιοι οι εμπνευστές τους, επιβεβαιώνουν πλέον, τον ΣΥΡΙΖΑ που το είχε καταγγείλει ως παράνομο από το 2012.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL