Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Το Φαρμακονήσι και οι φαρμακοχέρηδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Το Φαρμακονήσι και οι φαρμακοχέρηδες

Τώρα που θρηνούμε δώδεκα νεκρούς μετανάστες, ανάμεσά τους και εννιά παιδιά, είναι η κατάλληλη ώρα να θυμηθούμε την ερώτηση που είχε καταθέσει στις 16 Ιουλίου του 2012 ο τότε βουλευτής και νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Αλιεύουμε από «Το κουτί της Πανδώρας»:

«Τα τελευταία έτη πραγματοποιείται μαζική είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας, μέσω των θαλασσίων συνόρων μας. Ο τρόπος εισόδου των λαθρομεταναστών και των δουλεμπόρων γνωστός και πανομοιότυπος. Το πλοιάριο που τους μεταφέρει είναι 'προγραμματισμένο' να βυθιστεί, και γι' αυτόν τον λόγο, μόλις εισέρθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Αμέσως, κινητοποιείται ο κρατικός μηχανισμός, που περιλαμβάνει ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικά περιπλέοντα σκάφη, ελικόπτερα, κέντρα υγείας, για την περισυλλογή, τη διάσωση και την υγειονομική περίθαλψή τους». Λέει κι άλλα ο Γεωργιάδης, για να καταλήξει ως εξής: «Πόσο επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός των υπουργείων εξαιτίας των επιχειρήσεων διάσωσης των λαθρομεταναστών»;

Αυτό τον μάρανε τον υπουργό στον οποίο έχει ανατεθεί η προστασία της υγείας των κατοίκων της Ελλάδας, Ελλήνων και ξένων. Εκείνο που τον νοιάζει δεν είναι αν σώζονται οι άνθρωποι, αλλά πόσο κοστίζει η διάσωση των ανθρώπων, μην τυχόν και επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και χάσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Έχει και σύμβουλο τον Θανάση τον Πλεύρη, που ζητάει δημοσίως να δολοφονούνται οι μετανάστες στα σύνορα, για να μην μπουν μέσα και νοθεύσουν την καθαρότητα της ελληνικής φυλής. Προσοχή μην μαγαριστεί το Απολλώνιο DNA του Άδωνι και του Θάνου και χάσουμε την καλή σπορά.

Εντάξει, ο Γεωργιάδης με τον Πλεύρη φασίστες είναι, φασιστικά μιλάνε. Εκείνο που σοκάρει είναι η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας, του κυριλέ νεοδημοκράτη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πνίγηκαν εννιά παιδιά μπροστά στα μάτια του και δεν βρήκε να πει μια κουβέντα συμπόνιας και παρηγοριάς, δεν ξεκουνήθηκε από το γραφείο του να πάει μέχρι το λιμάνι να υποδεχτεί τους βαρυπενθούντες που επέστρεφαν από το Φαρμακονήσι. Μετά πάνε στις εκδηλώσεις των κολλητών τους και εκφωνούν λογύδρια για τον Ξένιο Δία, οι νεκρωμένες ψυχές με τις γραβάτες.

Το μόνο που τον ένοιαξε τον Βαρβιτσιώτη ήταν να υπερασπιστεί τον Σαμαρά και τη ρημαδοκυβέρνησή του. Την ώρα που οι έσχατοι της Γης έκλαιγαν στο λιμάνι, αυτός βγήκε στον ΣΚΑΪ, για να μας πει ότι «ο Μούιζνιεκς (σ.σ.: επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα». Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο αρμόδιος επίτροπος, να πει «μπράβο, Μιλτιάδη, που πνίγηκαν μόνο εννέα παιδιά, ο Ηρώδης είχε σφάξει δέκα χιλιάδες»; «Δεν μπορούν όλα αυτά να αποτελούν αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης, δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει να ανοίξουμε τις πύλες και όλοι οι μετανάστες να απολαμβάνουν άσυλου στη χώρα», κατέληξε ο υπουργός, αποδεικνύοντας ότι ενίοτε ακόμη και οι κυριλέ νεοδημοκράτες είναι ακροδεξιοί μέχρι το μεδούλι.

Να το πάρουμε, επιτέλους χαμπάρι, μας κυβερνούν άνθρωποι κακοί και αναίσθητοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL