Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Δ. Παπαδημούλης: Δεν θα πληρώνει μια ζωή το μάρμαρο ο λαός (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Δεν θα πληρώνει μια ζωή το μάρμαρο ο λαός (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/U-FvAEJ7uLM?rel=0

Ο Δ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι: «Δεν θα μετατρέψουμε την τρομοκρατία σε αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης» συνεχίζοντας ότι είναι ολοφάνερες οι ευθύνες των διωκτικών αρχών, για το ασύλληπτο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα αναποτελεσματικότητας που παρουσιάζουν. «Στην Ελλάδα καρατομούνται βουλευτές για λεγόμενά τους, υπουργοί γιατί προσπάθησαν να βάλουν πιο δίκαιους φόρους, αλλά από πολιτική ευθιξία κανείς.» είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Επιπλέον, κατήγγειλε την προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του φαινομένου της τρομοκρατίας από την κυβέρνηση που στόχος της είναι η αλλαγή ατζέντας από τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας όπως: η ανεργία, η φτώχεια, τα σκάνδαλα, η ύφεση, τα λουκέτα, η γραφειοκρατία και το κυριότερο να βρεθεί διέξοδος από αυτή την οδυνηρή κοινωνική κατάσταση. Η Ν.Δ. βρίσκεται σε πανικό γιατί είναι πίσω σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Η πολιτική αντιπαράθεση να επανέλθει στα ουσιώδη προβλήματα του κόσμου

Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετασχηματίσει τη ψήφο διαμαρτυρίας και οργής σε ψήφο εμπιστοσύνης, σε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης.

Επέστησε την προσοχή στα ουσιώδη ζητήματα, που απασχολούν σήμερα τον κόσμο και σημείωσε ότι η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με βάση αυτά. «Να αντιπαρατεθούμε για το πώς θα περιοριστεί η ανεργία, για τα θαλασσοδάνεια, για το πώς δούλευε το σύστημα των υπερεξοπλισμών, για το πώς δεν θα πληρώνει μια ζωή το μάρμαρο, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.»

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Όσο η Ν.Δ. επιμένει με ένα άθλιο, μη πειστικό τρόπο, πότε ότι είμαστε φίλοι με την τρομοκρατία, πότε ότι συμφωνούμε με τη Χ.Α. θα χάνει διαρκώς, γιατί πέρα από τους φτωχούς και τους ανέργους, που στρέφονται μαζικά προς το ΣΥΡΙΖΑ τώρα έρχεται και η μεσαία τάξη που υποφέρει από την υπερφορολόγηση.»

Χρέος στο Θεό: 175% του ΑΕΠ – Διαγραφή μεγάλου μέρους του διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το γεγονός ότι «στις Βρυξέλλες έχουν αυξηθεί οι φωνές που λένε ότι η τρόικα δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, κάνει ότι θέλει και δημιουργεί κοινωνικά ερείπια.» «Το χρέος έχει ξεφύγει στο θεό, 175% του ΑΕΠ» το Μνημόνιο και οι πολιτικές του δεν αποτελούν διέξοδο αλλά μια «συνταγή που οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής.»

Το οικονομικό πρόγραμμα που ακολουθείται είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν βγαίνει, γι' αυτό το λόγο το ΔΝΤ μιλάει για κούρεμα. «Με βάση το υπογεγραμμένο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει πρέπει η Ελλάδα να πληρώνει για τοκοχρεολύσια 9 δις το χρόνο και να τα μαζεύει από πρωτογενές πλεόνασμα και ιδιωτικοποιήσεις.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αυτό είναι η συνεδριακή μας θέση, ανεξάρτητα αν είναι επαχθές, ή όχι.» επανέλαβε ο Δ. Παπαδημούλης προσθέτοντας ότι: «Το ΔΝΤ προτείνει μια διαγραφή του χρέους 30%, 40 %. Αν έχουμε σαφή λαϊκή εντολή, θα πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.»

Τριμερές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Α) Άμεσα μέτρα ανακούφισης της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης (π.χ. γεύμα στα σχολεία, δωρεάν πρόσβαση στην υγεία σε όλους).

Β) Ριζικές αλλαγές που χρειάζονται στην Ελλάδα όπως: περιουσιολόγιο, πάταξη της διαφθοράς, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Γ) Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, επιστροφή στην ανάπτυξη, κλειδί του οποίου είναι το κούρεμα του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, αλά 53, σαν αυτό που πήρε τότε η Γερμανία.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι για να επιτευχθούν αυτά, θα πρέπει να επιδιώξει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Έκανε σαφές ότι «Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα επιστρέψουμε στους μισθούς και τις συντάξεις του 2009, γιατί εν τω μεταξύ έχουμε μία ύφεση του 25%.»

Όσον αφορά το φόρο ακίνητης περιουσίας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ένα ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία, με προοδευτική κλιμάκωση, τόνισε μάλιστα ότι αυτό συνεπάγεται ότι θα πληρώνουν περισσότερα οι μεγαλοιδιοκτήτες, σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της Ν.Δ. που μειώνει στο 50% τους φόρους και δεν κάνει τον παραμικρό έλεγχο ούτε για τις off shore, ούτε για αυτούς που πλούτισαν στα χρόνια της κρίσης, ούτε για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αυτά είναι απαραίτητα για να μπορέσει να επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης όμως δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη γι' αυτό χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για ένα χρονικό διάστημα. Χαρακτηριστικό της πολιτικής της κυβέρνησης είναι ότι παρόλο που είναι μειοψηφική η γερμανική άποψη αυτή περιμένει «που θα κάτσει η μπίλια». Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ενώ «το ΔΝΤ μιλάει για διαπραγμάτευση και κούρεμα του ελληνικού χρέους ο κος Στουρνάρας, το λέει στο Σόιμπλε για να λάβει την απάντηση: Forget it Giannis… και βέβαια ο Γιάννης το ξέχασε!!!»

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL