Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παίζουν τα μπαγλαμαδάκια

Με μια τρομολαγνική συγχορδία απασφαλισμένων «μπαγλαμάδων» επιχειρείται εσχάτως ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα από την καθημερινότητα της μίζας και της αρπαχτής. «Αδίστακτοι» μπαγλαμαδοπαίχτες μονοπωλούν την ενημέρωση του φιλοθεάμονος κοινού διαβάζοντας επαναστατικά σκονάκια και λαδώνοντας τα σκουριασμένα καριοφίλια της εθνεγερσίας. Ο τρόμος, οι ταχυδρομικές σφαίρες και οι αιωρούμενες απειλές καταλαμβάνουν τη θέση του Φιλιππίδη, του Γριβέα, των υποβρυχίων και του Σκαραμαγκά.

Παράλληλα, οι ενορχηστρωτές της μαύρης ραψωδίας ρίχνουν «χειροβομβίδες» κρότου-λάμψης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από το τρίτο Μνημόνιο που βρίσκεται προ των θυρών. Με σφαίρες, χειροβομβίδες, καριοφίλια και μπαγλαμάδες η διαπλεκόμενη κομπανία βαράει στη διαπασών από το πρωί ως το βράδυ, μην τυχόν και πάρει τίποτα το αυτί μας για τα νέα μέτρα που έρχονται.

Την ώρα που η κοινωνία εμφανίζεται σε έρευνα της Public Issue, στη συντριπτική της πλειοψηφία, να έχει καταληφθεί από οργή, απογοήτευση, ανησυχία και ντροπή, η φάλτσα ορχήστρα της Συγγρού με τους αξιόπιστους υποστηρικτές της στα φωνητικά παίζει τα τελευταία της τραγούδια λίγο πριν κατεβεί άρον - άρον από τη σκηνή. Με το χιλιοπαιγμένο ρεπερτόριο όμως να μην αγγίζει πλέον ούτε τους πιο φανατικούς από το ακροατήριο, ο μαέστρος μετά τα θορυβώδη πλην άσφαιρα εφέ είναι έτοιμος να θυσιάσει και τα πάλαι ποτέ πρώτα μπουζούκια της ορχήστρας προκειμένου να εξαντλήσει το πρόγραμμα. Οι μέχρι πρότινος προστατευόμενοι του μαέστρου ενδέχεται να κατέβουν λίαν συντόμως από το παλκοσένικο καθώς πληθαίνουν οι φωνές από τα παρασκήνια που τον καλούν να τους ξεφορτωθεί αν θέλει να σωθεί.

Η ομάδα των ακραίων ατζέντηδων δείχνει να παίρνει κεφάλι στη Συγγρού και ζητάει κεφάλια για την επιβίωση του μαγαζιού. Το υποβολείο των συμβούλων δείχνει τα δόντια του από καιρό και μαζί και τους στόχους. Με καθημερινά ηλεκτρονικά ραβασάκια ζητούν από τον μαέστρο να αλλάξει το τροπάρι αν θέλει να κρατήσει ό,τι απέμεινε από την πελατεία του καταστήματος. Τα φώτα στη μαρκίζα τρεμοσβήνουν και σύντομα θα σβήσουν ό,τι κι αν κάνουν, όποια κίνηση εντυπωσιασμού και αν επιχειρήσουν, όσο κι αν βαράει ο μπαγλαμάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL