Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.0°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.3°C14.1°C
2 BF 54%
Ν. Βούτσης: Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. απέδρασε ο Ξηρός! Εσείς είστε υπεύθυνοι. (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Επί κυβερνήσεως Ν.Δ. απέδρασε ο Ξηρός! Εσείς είστε υπεύθυνοι. (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/RLHNyEhsCQI?rel=0

Ο Ν. Βούτσης, επανέφερε τη συζήτηση στην ουσία των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας στην τοποθέτησή του, το πρωί στον ΣΚΑΙ, σημειώνοντας ότι: «Τα πραγματικά προβλήματα είναι η χθεσινή έκθεση της Βουλής του προϋπολογισμού, τα εξοπλιστικά, το Τ.Τ. Είναι ομοτράπεζοί σας τρομοκράτες του οικονομικού εγκλήματος.»

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο, για όσα είπε χθες ο Ξηρός «γιατί ο λαός χρειάζεται το όπλο των επιχειρημάτων και το όπλο της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της ανάπτυξης του μαζικού κινήματος, της συνειδητοποίησης για έναν άλλο δρόμο. Αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή και απάδει απ' οτιδήποτε έχει σχέση με τα επιχειρήματα των όπλων».

Επιπλέον επεσήμανε ότι η στάση αυτή του Ξηρού δυσκολεύει τα υπαρκτά ζωντανά κινήματα των πολιτών καθώς και τη θέση των κρατουμένων με την επανεξέταση του καθεστώτος των αδειών, που δυστυχώς αν περιοριστεί θα δυσχεράνει τη ζωή πολλών ανθρώπων. Επίσης βοηθά την τρομολαγνεία και την τρομοφοβία που καλλιεργείται μέσα στην κοινωνία.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο ποινικός κώδικας είναι ιδιαίτερα αυστηρός και σωστά, απέναντι σε τρομοκρατικές πράξεις και ενέργειες, ενώ τα περί νέα φυλακής υψίστης ασφαλείας αποτελούν άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, που δείχνει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση. Πόσο μάλλον όταν οι τελευταίες φυλακές είναι φτιαγμένες ήδη, με προδιαγραφές υψίστης ασφαλείας.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να γίνει όμηρος των εξελίξεων και ότι «το μέτρο των αδειών είναι αποτελεσματικό και το μόνο που βοηθά, πραγματικά, στην αποσυμφόρηση των φυλακών. Πως η ελληνική κοινωνία δεν θα γίνει όμηρος των εξελίξεων.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συζήτηση καθώς η κα Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος της Ν.Δ. αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, υπονόησε προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, ότι υφίσταται διάκριση με βάσει το φύλο(!). Σε πλήρη αντίθεση, ο Ν. Βούτσης είχε επισημάνει εύστοχα: «Δεν γνωρίζετε το βάθος του νομικού πολιτισμού μας και των δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με πόνο και με αίμα.»

Συνέχισε μάλιστα καταγγέλλοντας την προσπάθεια της Ν.Δ. να αντιστρέφει τα πράγματα θεωρώντας τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για όσα η ίδια βρίσκεται εκτεθειμένη. «Επί της κυβερνήσεως σας έφυγε ο Ξηρός, δεν τον αφήσαμε εμείς. Μην χρεώνετε σε εμάς αυτά για τα οποία, εσείς είστε υπεύθυνοι.»

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL