Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ευλόγησον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευλόγησον

Το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια αναβιώνει στην πιο χυδαία του μορφή από τα ακροδεξιά φερέφωνα της Συγγρού σε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση που στοχεύει στο θυμικό των συντηρητικών «νοικοκυραίων». Ένα ευάλωτο τμήμα του εκλογικού σώματος, εγκλωβισμένο πίσω από τα κάγκελα της τηλεοπτικής οθόνης, βρίσκεται στο στόχαστρο του προπαγανδιστικού επιτελείου της ομάδας Σαμαρά.

Με «χειροβομβίδες» θαρρείς ξεθαμμένες από τα χρόνια του εμφυλίου επιχειρείται να χτυπηθεί ένας νέος εσωτερικός εχθρός που απειλεί δήθεν τα ιερά και τα όσια της φυλής. Με μια ρητορεία που ξεπερνά σε φανατισμό και μισαλλοδοξία ακόμα και τις πιο ακραίες κορώνες του Μιχαλολιάκου οι ιεροεξεταστές της Συγγρού επιχειρούν να βάλουν στον δημόσιο διάλογο ζητήματα θρησκευτικής πίστης με σκοπό να εκθέσουν τους επικίνδυνους άθεους του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτω από το χαλί της ευρωπαϊκής προεδρίας κρύβονται σήμερα τα ανακλαστικά μιας θρησκόληπτης εξουσίας που τρέμει τους αφορισμούς των βουλευτών που θα ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων και καταλαμβάνεται από ιερό μένος κατά «παγανιστών» βουλευτών που διακωμωδούν σε καρναβαλικές εκδηλώσεις το ορθόδοξο σχήμα και το ύψιστο των μυστηρίων.

Η πρώτη, μετά από δεκαετίες, αναβίωση της διάταξης που ποινικοποιεί την «καθύβριση θρησκεύματος» εγγράφεται στην πρόσφατη σειρά φαινομένων παλινόρθωσης των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας των δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Η δεκάμηνη ποινή φυλάκισης που επεβλήθη στον πνευματικό δημιουργό του Γέροντα Παστίτσιου έρχεται να ξηλώσει τις αρχές του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού που βρίσκονται υφασμένες πάνω στην ούγια των χαλιών που κοσμούν σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο και πάνω τους γονατίζουν ευλαβικά οι ευαγγελιστές ενός φιλελευθερισμού που περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στον χώρο της αγοράς και της οικονομίας.

Είναι τα μαγικά χαλιά που υφαίνονται στην καρδιά της Ε.Ε. και κάτω από το ευρωπαϊκό τους πέλος μπορεί κανείς άνετα να κρύψει τις πιο σκοταδιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, που αναγνωρίζουν το δικαίωμα στη σεξιστική σάτιρα και προσπερνούν αδιάφορα τη γελοιογράφηση παπάδων «που κανακεύουν τρομοκράτες».

Την ίδια ώρα το «ιερατείο» Σαμαρά ξαναφέρνει δια της πλαγίας οδού στη Βουλή την ιερή τροπολογία για το «λύσιμο» των χεριών της Εκκλησίας στα ζητήματα διαχείρισης της περιουσίας που της ανήκει ή που θεωρεί ότι της ανήκει, ως μια μεγάλη oφσόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL