Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Χουλιγκάνοι με λευκά κολάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Χουλιγκάνοι με λευκά κολάρα

Τους κάλεσαν οι εισαγγελείς να δουν πώς θα περιφρουρήσουν την ειρήνη στον μεθαυριανό αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Αλλά ο Γιαννακόπουλος αποχώρησε μόλις είδε τους Αγγελόπουλους, γιατί λέει είχαν μιλήσει άσχημα πέρσι για τον ίδιο και την οικογένειά του. Και "βαίνει πέρα από τα όρια της αξιοπρέπειάς" του να κάθεται στο ίδιο τραπέζι μαζί τους χωρίς να του έχουν ζητήσει συγγνώμη. Ενώ δεν βαίνει πέρα από τα όρια της αξιοπρέπειας κανενός, όπως φαίνεται, να γίνονται τα γήπεδα πεδία μάχης.

Ο εμφύλιος της ανοησίας και της φτήνιας κρατεί καλά εν ολίγοις. Γιαννακόπουλοι εναντίον Αγγελόπουλων, Αγγελόπουλοι εναντίον Γιαννακόπουλων, Μαρινάκης εναντίον Αλαφούζου, Αλαφούζος εναντίον Μαρινάκη. Βαριές κουβέντες, βρισιές, ειρωνείες, εξυπνάδες, μπηχτές, καταγγελίες. Χουλιγκάνοι με λευκά κολάρα. Λατέρνα, μπούρδα και φιλότιμο, ταυτισμένο με την περί φιλότιμου αντίληψη των πιο φανατικών από τους φανατικούς της κερκίδας. Που πιστεύουν ότι φιλότιμο χωρίς μπινελίκια, ξύλο κροτίδες, μπουκάλια, φωτιές και φωτοβολίδες, δεν είναι φιλότιμο.

Θα πείτε, και οι άλλοι παράγοντες δεν πάνε πίσω. Σύμφωνοι, αλλά αυτή η βεντέτα ανάμεσα στις φαμίλιες των δύο αιώνιων και μεγάλων και μονίμως πρωταθλητών δίνει τον τόνο. Γιατί, αν αυτοί αποφάσιζαν κάποια στιγμή να σοβαρευτούν, έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν κάποια τάξη. Να εξαλείψουν τον τραμπουκισμό και το συμμοριτισμό που έχει προσβάλει όλα τα αθλήματα. Να αφήσουν και κανένα αγριολούλουδο της επαρχίας να ανθίσει. Και ο φίλαθλος να δει την ομάδα του, να ξεχάσει λίγο τη σκληρή καθημερινότητα, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.

Αλλά πού! Όλα αυτά βαίνουν πέρα από τα όρια της αξιοπρέπειάς τους. Και η πολιτεία τούς καμαρώνει. Και οι προσωπικοί στρατοί τους χειροκροτούν. Και η Χρυσή Αυγή χώνει τη μουσούδα της στη λασπουριά που δημιουργούν και αναδεύουν σε κάθε ευκαιρία. Μεταπρατικός πρωταθλητισμός, ήθος unfair play, λογικές εμφύλιου -όλα παίζουν στην περίπτωση. Αλλά ξέρετε γιατί δεν τα κόβουν τα σάπια; Γιατί περνάνε, πιάνουν, αποδίδουν, αποδεικνύονται προσοδοφόρα. Δεν είναι τζάμπα μαγκιά. Είναι μαγκιά επ' αμοιβή.

Αν αύριο ξεσπάσει πάλι η βία. Αν πάλι θρηνήσουμε θύματα. Αν κάνουν τον γύρο του κόσμου τα έκτροπα και οι ναζιστικές νεκροκεφαλές, αυτοί θα νίπτουν τας χείρας. Η δε πολιτεία θα τους αλλάζει το νερό, αντί να τους αλλάξει τα πετρέλαια. Είναι βλέπετε θέμα αξιοκρατίας και αξιοπρέπειας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL