Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.6°C22.6°C
5 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C19.3°C
4 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.7°C
2 BF 37%
Ο Άδωνις τώρα και... παιδαγωγός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Άδωνις τώρα και... παιδαγωγός

Υγεία και Παιδεία είναι κάτι που πρέπει να μάθουν το πληρώνουν οι πολίτες. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα όσων είπε χθες ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, για το 25ευρο στα νοσοκομεία. "Το 25ευρο δεν ήταν εισπρακτικό μέτρο, στόχευε στο να αντιμετωπιστεί η αντίληψη ότι "δημόσιο σημαίνει τζάμπα" είπε ο υπουργός Υγείας, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα, προς επίρρωσιν της επιχειρηματολογίας του, το γεγονός ότι τα παιδιά στο τέλος της σχολικής χρονιάς καίνε τα βιβλία τους.

Άστοχο το παράδειγμα ή εν πάση περιπτώσει αδύναμο παιδαγωγικά, αφού εισάγει τα παιδιά εξ απαλών ονύχων σε μια λογική δοκιμασίας και ανταμοιβής για τα ωραιότερα πράγματα που... δεν είναι πράγματα.

Ο υπουργός Υγείας είχε και έχει στο μυαλό -όπως και η τρόικα, και η κυβέρνηση, που με αφορμή το χρέος θέλουν να μας την επιβάλλουν- την εμπορευματοποίηση κάθε αγαθού και κυρίως αυτών που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δημόσια. Και γιατί αυτό; Επειδή δημόσιο και κέρδος είναι δύο λέξεις ασύμβατες, γι' αυτό θα πρέπει το πρώτο να αντικατασταθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία (το τζάμπα πέθανε, μας είπε ο υπουργός) για να ολοκληρωθεί η νεοφιλελεύθερη "εξίσωση" των Μνημονίων!

Χ.Κυρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL