Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Ο γκαουλάιτερ και ο μ. Ναπολέων...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο γκαουλάιτερ και ο μ. Ναπολέων...

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε(!) σε συνέντευξή του στη διεθνούς αναγνωσιμότητας οικονομική εφημερίδα Financial Times, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και ο εκπρόσωπος του Ταμείου στην τρόικα Πολ Τόμσεν, τον προέτρεψαν να ζητήσει από τους Ευρωπαίους και να επιμείνει να κουρευτεί το ελληνικό δημόσιο χρέος, διότι διαφορετικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ βιώσιμο. Του υποσχέθηκαν μάλιστα και αμέριστη υποστήριξη για το συγκεκριμένο, κρίσιμης σημασίας αίτημα.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, περί ου ο λόγος, γνωρίζοντας πως όταν λέμε Ευρωπαίους εννοούμε τους Γερμανούς, πήγε κατευθείαν στον Σόιμπλε και του μετέφερε το αίτημα. Όπως ίσως γνωρίζετε, ο χερ Βόλφγκανγκ του απάντησε "Yiannis, forget it". Που σημαίνει, Γιάννη, ξέχασέ το! Και φυσικά ο Γιάννης το ξέχασε. Γιατί λοιπόν αυτός ο τύπος να ονομάζεται υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας; Γιατί να μην ονομάζεται υφυπουργός του Σόιμπλε αρμόδιος για τις ελληνικές υποθέσεις;

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ο Γιάννης, είπε αυτά που είπε, καθώς το συμβόλαιο προστασίας που έχει με τους δανειστές και συγκεκριμένα με την ισχυρότερη πλευρά τους δεν επιτρέπει ανόητες πατριωτικές αντιδράσεις. Ο πατριώτης Αντώνης Σαμαράς γιατί δεν βρήκε να πει κουβέντα για αυτή την θλιβερή αποκάλυψη που δείχνει και την υπόδουλη σχέση της εξουσίας του με τις συγκεκριμένες δυνάμεις, δηλαδή τη γερμανική κυβέρνηση; Γιατί ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης, που θυσίασε ολόκληρο ΠΑΣΟΚ για χάρη της πατρίδας (φυσικά), κάνει ακόμα την πάπια; Γιατί ο Απόστολος Κακλαμάνης (του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ) δεν άκουσε, ούτε διάβασε τίποτα; Γιατί η η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν βρήκε χρόνο και λόγια και συνεχίζει να ασχολείται με το αν ο Φώτης Κουβέλης πήγε στη φιέστα για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας;

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, ο ιστορικός χρόνος, από την έναρξη του πρώτου Μνημονίου και όσα ακολούθησαν δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία: δεν τους έχει μείνει ίχνος ανεξαρτησίας απέναντι στην επικυριαρχία της γερμανικής ηγεμονίας. Άγονται και φέρονται εκτελούντες όλες τις παραγγελίες, χωρίς δικαίωμα υπογραφής, αν δεν πάρουν έγκριση. Η αποστολή τους τελειώνει ό,τι και αν σκαρφιστούν και κανείς προστάτης δεν θα τους στηρίξει, όταν δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι είναι σε θέση να ελέγξουν την κατάσταση με νομιμοφανή δημοκρατικά μέσα.

ΠΑΜΕ τώρα στον μικρό Ναπολέοντα, δηλαδή τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Καθώς ο χρόνος παραμονής του στην εξουσία από την οποία είναι εξαρτημένη όλη η ζωή του, οι απολαύσεις και οι ηδονές που πλουσιοπάροχα προσφέρει, τελειώνει, αρχίζει να παραληρεί επικίνδυνα. Η πρόσφατη δήλωση για πέμπτη φάλαγγα (φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση) που εμποδίζει τη σωτηρία της πατρίδας μέσα από τα προγράμματα των Μνημονίων, δείγμα ακραίου πανικού και θράσους, δεν μπορεί να σχολιαστεί με πολιτικούς όρους. Καθώς είναι βέβαιο ότι ακόμα και αυτό το μικρό τσούρμο των οπορτουνιστών βουλευτών που τον ακολουθεί θα λακίσει, βλέποντας πως η επανεκλογή τους στα βουλευτικά αξιώματα είναι απίθανη, δύσκολα θα βρει σωσίβιο.

ΠΩΣ θα αντέξει το δράμα της μοίρας, η οποία δεν τον άφησε, αν και Ναπολέων της πολιτικής, να γίνει πρωθυπουργός, έστω και δοτός; Δεν κατάφερε μάλιστα να συγκρατήσει το πάθος του και σε έντυπα της ελληνικής προεδρίας αυτοχαρακτήρισε τον εαυτό του ως αναπληρωτή πρωθυπουργό (!) πριν το Μαξίμου μαζέψει αυτή την κρίση μεγαλείου! Και επειδή δεν έχει κληρονομικές σχέσεις με το εγχώριο και διεθνές κατεστημένο, δύσκολα θα βρει προστασία (όπως ο ΓΑΠ) όταν βρεθεί έξω από το "ιερό" της εξουσίας, ενώ τα ΜΜΕ θα τον εγκαταλείψουν όπως έχουν κάνει με όσους χάνουν το δικαίωμα να μοιράζουν την τράπουλα. Περίπτωση να γυρίσει στην καθηγητική του έδρα δεν υπάρχει καθώς ξέρει τι τον περιμένει. Η... γοητεία που νομίζει ότι ασκεί θα εξαφανιστεί και το καλό φαγητό θα μπορεί να το απολαύσει μόνον κατ' οίκον. Θα αντέξει όταν δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό; Μόνον η οικογένειά του μπορεί να τον βοηθήσει πλέον, μιας και ο ίδιος δεν διαθέτει τη γενναιότητα επιλογής ενός τουλάχιστον αξιοπρεπούς πολιτικού τέλους.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL