Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Στο αφρό / Τι συζητάει ο Βενιζέλος με την Βαρόνη Άστον;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο αφρό / Τι συζητάει ο Βενιζέλος με την Βαρόνη Άστον;

Έχω μια απορία. Τώρα που ο Βενιζέλος είναι Αντιπρόεδρος της Ευρώπης και υπουργός Εξωτερικών της Ευρώπης και Κατεπάνω Άρχοντας Βεστάρχης και Τιτουλάριος Επίσκοπος των Κάτω Χωρών, τώρα που είναι όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά, οι σπουδαίοι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται τον ρωτάνε, άραγε, για τη σαπίλα που βγαίνει από κάθε πόρο της χώρας του; Τι στο καλό λένε με τον Μπαρόζο, τον Ρομπάι και την Βαρόνη Άστον; Και καλά με την Βαρόνη μπορεί να μιλάνε για τις ένδοξες εποχές της βρετανικής αριστοκρατίας και να σχολιάζουν τις τουαλέτες της Μάγκι Σμιθ στον Πύργο του Ντάουτον, με τον Μπαρόζο και τον Ρομπάι τι στα κομμάτια συζητάνε στις ατέλειωτες ώρες της Προεδρίας;

Δεν γυρνάει πάνω στο τσακίρ κέφι ο Μπαρόζο να τον ρωτήσει, τι έγινε, ρε, Βαγγέλη -το «ρε» ποιητική αδεία, ουδέποτε θα το χρησιμοποιούσε ένας Πρόεδρος της Κομισιόν- με αυτό το Τ.Τ.; Δεν ήσουνα και συ υπουργός τότε που γινόταν το φαγοπότι; Χαμπάρι δεν πήρες που φεύγανε τα εκατομμύρια σαν τα μαρουλόφυλλα; Και τα εξοπλιστικά; Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων κυλάγανε κάτω από τα πόδια σας κι εσείς στο ΚΥΣΕΑ υπογράφατε σαν χάνοι. Τι τα θέλατε τα υπουργιλίκια, αν δεν είσαστε άξιοι να προστατεύσετε τα συμφέροντα της χώρας σας και του λαού σας;

Όχι, δεν θα γυρίσει ο Μπαρόζο να τον ρωτήσει τον Βενιζέλο για τη λεηλασία που έγινε επί των ημερών του, γιατί είναι και αυτός του ιδίου φυράματος, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Τα γερμανικά συμφέροντα προωθεί ο Μπαρόζο, γερμανικές ήταν οι επιχειρήσεις που έστησαν το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα. Αυτές έδιναν το βρόμικο χρήμα στο πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό προσωπικό άρπαζε το χρήμα, όπως αρπάζουν οι μαϊμούδες τα φιστίκια στον ζωολογικό κήπο. Τους κρατάνε από εκατό μεριές τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες, γι' αυτό πέρασαν τόσο εύκολα τα Μνημόνια, γι' αυτό η Ελλάδα έγινε έτσι απλά και ήσυχα αποικία χρέους. Γι΄ αυτό βαράει προσοχές ο Στουρνάρας στον Σόιμπλε και μετά βγαίνει και το λέει στους Financial Times.

Ο Μπαρόζο και ο Γιούνκερ δεν έχουν τίποτα να ρωτήσουν τον Βενιζέλο, γιατί ξέρουν από πριν τις απαντήσεις. Θα έρθει ωστόσο η ώρα που ο Βενιζέλος θα ερωτηθεί και, επειδή το γνωρίζει, ψάχνει από τώρα για παρατσούκλι διαφυγής. Άλλον τον λένε Ποντικομαμή, άλλον Μπουγιαμπέσα, άλλον Μισοριξιά, άλλον Πεντηκοστή, άλλον Ναβουχοδονόσορα, άλλον Κολοφωτιά, τον Βαγγέλη θα τον λένε «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη». Αυτός είναι ο τίτλος με τον οποίο θα κατέβουν στις Ευρωεκλογές οι 58, δηλαδή ο Βενιζέλος, ο Σημίτης και κάτι τελειωμένοι φίλοι του Βενιζέλου και του Σημίτη, που προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ευφημισμούς.

Ούτε Προοδευτική ούτε Δημοκρατική ούτε Παράταξη θα είναι το μόρφωμα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές. Θα είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Βαγγέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL