Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Χρυσή Προβιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Χρυσή Προβιά

Δεν είναι κι εύκολο να παρακολουθήσει κανείς τι γίνεται στους λαβυρίνθους του τραπεζικού συστήματος και στους ουρανούς του χρηματιστικού σύμπαντος. Τα εκατομμύρια σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, τα δάνεια συρίζουν κάτω από τα πόδια μας, η σκοτοδίνη συνεχώς ανακεφαλαιοποιείται και το όλον μας προκαλεί ανατριχίλα -αν έμεινε πια χώρος για τέτοιες πολυτέλειες. Αυτοί εκεί πάνω έχουν τον δικό τους κόσμο, τα δικά τους πάρτι, τις δικές τους φαμίλιες, τους δικούς τους capo, τους δικούς τους κώδικες, τη δική τους μασονική Χρυσή Προβιά - και τον δικό τους Προβόπουλο.

Ο Φιλιππίδης δανείζει αφειδώς και καταλήγει στις τουρκικές φυλακές. Αλλά οι συστημικές τράπεζες δανείζουν τον ΔΟΛ και τον Πήγασο -τους Ψυχάρη και Μπόμπολα- με όρους πολύ πιο πέτσινους από τα δάνεια του Φιλιππίδη και σχεδόν παρασημοφορούνται. Ο τραπεζίτης Παπαδήμος έγινε πρωθυπουργός και ο τραπεζίτης Στουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών χωρίς κανείς να τους ψηφίσει. Η τραπεζίτης Σακελλαρίου παραμένει πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα την υμνούν δημοσίως, τη στιγμή που ο εισαγγελέας την κατηγορεί για κακουργήματα!

Ζαλιστήκατε; Κακώς, γιατί υπάρχουν κι άλλα. Ο εκπρόσωπος και διαχειριστής κολοσσιαίων hedge funds, εξέχουσα προσωπικότητα της λίστας Λαγκάρντ κύριος Σταύρος Παπασταύρου ήταν και παραμένει εξ απορρήτων σύμβουλος του πρωθυπουργού. Προαλείφεται μάλιστα για Στουρνάρας στη θέση του Στουρνάρα -για υπουργός Οικονομικών, αν έχετε τον Θεό σας. Ενώ ο Στουρνάρας, αν πιστέψουμε τις πληροφορίες των αφειδώς δανειοδοτουμένων συγκροτημάτων, προαλείφεται για Προβόπουλος στη θέση του Προβόπουλου -τραπεζίτης με εφτά κιλά αρχές κι ο τελευταίος.

Αδύνατο να ξεχωρίσει ο απλός άνθρωπος όλα τα κεφάλια, τις ουρές, τα δόντια και τα νύχια αυτής της Λερναίας Ύδρας. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που πρέπει να χωνέψουμε: Όλος αυτός ο συρφετός της κερδοσκοπίας, όλη αυτή η Παρτούζα του Χρήματος, γίνεται με λεφτά δικά σου, δικά μου, δικά μας. Εμείς καζικωνόμαστε τα δανεικά, που πηγαίνουν στις τράπεζες, που ελέγχονται από τους τραπεζίτες (και τις Σακελλαρίου), που χρηματοδοτούν τους διαπλεκόμενους, που χειροκροτούν τους τραπεζίτες και στηρίζουν τους τραπεζικάριους να μας τσαλαπατάνε.

Στον κουβά τους εν ολίγοις. Όλοι. Με το ζόρι. Κι αν δεν το πάρουμε απόφαση να τους κόψουμε σύριζα τα πόδια, η μαλαματένια φτέρνα τους θα γίνεται όλο και πιο φονική...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL